Lifestyle

Met deze 5 tips heb je het ‘s nachts niet meer koud

tips-koud

Deze winter is het zo koud buiten dat het voor ons gevoel maar niet gaat warm worden. Al klappertandend gaan we ons bedje in, maar dat slaapt helaas niet zo lekker. En met de energiecrisis is het lastig om jezelf warm te houden, zonder al te hoge kosten. Gelukkig hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je het ‘s nachts niet meer koud hebt.

1. Laagjes is key

Tja, we kunnen met de huidige energiecrisis niet meer onze kamers zoveel verwarmen als we zouden willen. Dat is simpelweg te duur. Daarom kunnen we beter maar gewoon meerdere laagjes dragen. Een lekkere warme pyjama, dikke sokken en verzamel zoveel mogelijk dekens als je maar kan. Hoe meer laagjes hoe beter!

2. Verwarm je kamer

We willen allemaal zoveel mogelijk energie besparen en doen daar hard ons best voor, maar in deze kou wordt soms toch lastig. Als tip hebben we daarom om je huis voor maar een paar uurtjes te verwarmen. Zorg dat je alle deuren en ramen dichthoudt zodat alle warmte binnenblijft. Door deze lifehack blijft je huis warm zonder dat je de hele dag de verwarming aan hebt.

View post on TikTok

3. Work-out

En als de bovenstaande tips maar niet lijken te werken, omdat je het de hele dag al koud hebt, dan kan déze tip misschien wél helpen! Maak je lichaam warm door te gaan sporten. Tijdens het sporten vindt er verbranding in de spieren plaats waardoor je hart sneller gaat kloppen, je sneller ademhaalt en je bloed sneller stroomt. Dit alles resulteert in het warmer worden van je lichaam. Als je dus gaat sporten voor het slapengaan, wordt je lichaam warm en heb je het niet zo snel meer koud in bed. Zorg er wel voor dat je lichaam nog even tot rust kan komen voor je gaat liggen, anders lig je klaarwakker naar je plafond te staren.

4. Warm bad

Is sporten niet echt jouw ding? Dan hebben we ook voor jou een geweldige tip. Neem gewoon een lekker warm bad of een hete douche voor het slapengaan. Door het warme water gaat je lichaamstemperatuur omhoog. Het is zelfs bewezen dat onze lichaamstemperatuur na het douchen nog langer dan een uur omhoog blijft. Oké, na het douchen hebben we dus een uur om in slaap te vallen. Moet lukken toch?

Lees ook:
Door déze handverwarmer heb je nooit meer koude handen op werk

5. Gebruik je partner als kachel

De allerleukste tip van allemaal is je partner op te bellen voor een logeerpartijtje. Twee lichamen geven meer warmte af dan één. Vaak is het ook nog eens zo dat je partner een wandelende kachel is die jou altijd op kan warmen wanneer je dat nodig hebt. Ben je single? Bel dan lekker je bestie op voor een sleepover. Van heel hard lachen en lol hebben krijg je het ook heel warm ;-).

Beeld: pinterest