Lifestyle

Ultieme gids: 8 beste tips voor het scheren van je schaamhaar

scheren-schaamhaar

Schaamhaar, sommigen laten het staan en anderen willen ieder haartje verwijderen. Vooral dat laatste brengt vaak wondjes en irritaties met zich mee. Schaamhaar scheren is een kunst op zich. Het is ook best lastig om een scheermes in de juiste banen te leiden op zo'n gevoelige plek met verschillende hoeken, flappen en ongelijke plekjes. Wij nemen je daarom stap voor stap mee en vertellen je de 8 beste tips voor het scheren van je schaamhaar!

1. Huid voorbereiden

Schaamharen kunnen erg stug zijn. Om je huid en haren voor te bereiden op het scheren heb je enkel warm water nodig. Dit maakt de haren namelijk zachter. Daarnaast werkt warm water reinigend en maakt het je huid soepeler, wat het scheren makkelijker maakt. Je kan voor het scheren een warme douche of een washand nat maken met lauwwarm water en deze enkele minuten op je lady parts leggen. Tijdens het douchen is het belangrijk geen zeep te gebruiken voor het scheren. Zeep haalt namelijk de natuurlijke vetlaag weg en tast daarmee de bescherming van de huid aan en dat willen we natuurlijk niet.

2. Lange haartjes

Steeds had je er geen zin of tijd voor, waardoor je schaamhaar ondertussen wat langer is geworden. Als je meteen met je scheermes aan de slag gaat kan het gebeuren dat je mesje in de lange haren vast komt te zitten. Auch! Om dit te voorkomen is het een goed idee de lange haren met een schaartje of een trimmer kort te knippen. Pas daarna komt je scheermes van pas.

3. Scheermes

Voor je schaamstreek is het belangrijk een scherp mesje te gebruiken. Deze zal het makkelijkste over de huid glijden en minder irritatie veroorzaken. Je gaat ook geen brood snijden met een bot mes toch? Precies! Pak dus altijd even een nieuw mesje voor je schaamstreek.

4. Huidvriendelijk

Een voorzorgsmaatregel om huidirritatie te voorkomen is om nooit een droge huid te scheren. Ook water is voor de gevoelige schaamstreek niet genoeg. Gebruik daarentegen een scheerschuim of scheergel. Dit zorgt namelijk voor een beschermlaag op je huid waardoor je minder snel wondjes veroorzaakt. Kies wel een product dat geschikt is voor de gevoelige huid of speciaal geproduceerd is voor je schaamstreek!

5. Groeirichting

Hoe scherp je mesje ook is, je huid wordt niet blij wanneer je tegen de richting in gaat. Voor het scheren checken we dus even de groeirichting van de haartjes. Op de venusheuvel is dit naar beneden, dus maken we met het scheermes ook een beweging van boven naar beneden. Zo scheer je met de groeirichting mee. Het lastige is wel, dat je de haren niet helemaal wegkrijgt. Wil je echt gaan voor een babyskin? Probeer dan zoveel mogelijk haar weg te scheren met de richting mee, ga vervolgens van links naar rechts en eindig met een tegendraadse beweging.

6. Strak

Om zoveel mogelijk schaamhaar in één beweging weg te krijgen moet je de huid goed strak trekken. Gebruik de ene hand voor je scheermes en de andere om je huid strak te houden en eventueel gevoelige delen te beschermen. Zo voorkom je wondjes, haal je zoveel mogelijk haar in één beweging weg en ga je uiteindelijk minder vaak over dezelfde plek.

7. Voorzichtig

Om het beste resultaat te bereiken hoef je echt geen druk uit te oefenen op het scheermes. Juist niet! Drukt niet te hard, scheer rustig met korte stukjes, maak vloeiende bewegingen en doe alles voorzichtig. Spoel het mesje met water schoon, zodat de mesjes vrij zijn van haartjes en schuim en ga voorzichtig verder.

8. Na verzorging

Na het scheren is het belangrijk al het scheerschuim of scheergel weg te spoelen, je lady parts goed af te drogen en het de huid tenslotte te verzorgen. Een fijne optie hiervoor is een milde en voedende crème speciaal gemaakt voor na het scheren. Kies producten met natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera of teatreeolie. Deze producten verkoelen en verzachten de huid. Voor ondergoed gaan we voor een ruim zittende slip van katoen. Vermijd dus alle synthetische slipjes die te strak om je heen zitten! Die kunnen ook irritaties veroorzaken.

Beeld: unsplash