Lifestyle

Te weinig tijd? Met déze tips creëer jij een snelle ochtendroutine

ochtendroutine

Bestaat jou ochtendroutine uit het huis stofzuigen en een kopje koffie drinken? Of heb je amper tijd om een ontbijtje naar binnen te werken? Als je tot de laatste groep behoort moet je zeker dit artikel lezen, want we hebben een aantal tips voor je om een snellere ochtendroutine te creëren.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Het liefst blijf je zo lang mogelijk in bed liggen, maar uiteindelijk moet je je dan toch altijd weer haasten. Daar heb je eigenlijk ook genoeg van! Iedere ochtend ren je als een kip zonder kop rond, maar gelukkig ben je niet de enige. Toch raden we aan deze tips voor je ochtendroutine eens uit te proberen. Het kan namelijk heel handig zijn om de avond ervoor alvast je tas in te pakken. Dan hoef je ‘s morgens niet nog te zoeken naar een oplader of je etui. Dat kost alleen maar extra tijd. Leg ook alvast je outfit klaar, heb je daar ook geen stress meer van.

2. Ontbijt en lunch alvast klaarmaken

Je denkt misschien dat mealpreppen alleen in de sportwereld gedaan wordt, maar het kan jou ook helpen tijdens je ochtendroutine. Het zal net als het klaarleggen van je outfit veel tijd besparen. Maak daarom ‘s avonds alvast je ontbijt en lunch klaar. Heb je eten wat buiten de koelkast bewaard kan worden? Stop dat dan alvast in je tas, dan weet je zeker dat je het niet vergeet!

3. Onderweg naar werk of school

Ga jij met het openbaar vervoer naar je werk of school? Doe een gedeelte van je ochtendroutine dan gewoon in de trein of bus! Eet je broodje in de bus en doe je make-up in de trein. Ook dat scheelt je weer veel tijd in de badkamer ‘s morgens. Kan je misschien toch nog een paar minuten langer blijven liggen 😉

Lees ook
Oops! In de ochtend je wekker snoozen blijkt slecht te zijn voor je hersenen

4. Combineren

Het kan zijn dat je ‘s morgens wat sloom bent, omdat je net wakker bent geworden. Daarom kan het verstandig zijn om dingen met elkaar te combineren. Zo kan je bijvoorbeeld als eerste ‘s morgens de koffiepot aanzetten, zodat je koffie klaar is tijdens je ontbijt. En als je ‘s morgens nog even een mini work-out doet, kan je tegelijkertijd even je tandenpoetsen. Scheelt je weer een hoop tijd! You’re welcome!

Beeld: pinterest

Must reads 👀