Lifestyle

Met déze 4 tips raak je minder verslaafd aan je telefoon

Roos-Sanne
verslaafd-aan-je-telefoon

We doen het allemaal wel eens. Je pakt nog even je telefoon erbij om je berichten te checken, en voordat je het weet ben je twee uur later nog steeds aan het scrollen op TikTok. Neemt jouw telefoon ook meer van jouw tijd in beslag dan je eigenlijk zou willen? Met déze 4 tips raak je minder verslaafd aan je telefoon.

1. Zet tijdslimieten op bepaalde apps

Merk jij dat je urenlang door je TikTok-feed of Instagram Reels aan het scrollen bent? Je bent niet de enige! Veel mensen raken op deze manier verslaafd aan hun telefoon. Maar wist je dat je met een iPhone gewoon limieten voor bepaalde apps in kan stellen? Voor Android-telefoons zijn hier verschillende apps voor. Op deze manier krijg je een melding zodra je je dagelijkse limiet hebt overschreden en weet je wanneer het tijd is om je telefoon even weg te leggen. Heel handig!

2. Verander je achtergrond

Het klinkt misschien een beetje gek, maar je achtergrond wijzigen kan ook een enorme invloed hebben op hoeveel je op je telefoon zit – en of je verslaafd raakt. Nee, we bedoelen niet dat je je achtergrond van je hond naar een foto van je vriend of bestie moet veranderen. Maar het helpt wel als je een achtergrond met een groot kruis of de tekst ‘leg je telefoon weg’ instelt. Zo herinner je jezelf eraan dat je minder lang op je telefoon moet zitten.

3. Zet je telefoon op niet storen

Deze instelling is er natuurlijk niet voor niets. De verleiding om – nadat je op een binnenkomend appje hebt gereageerd – nog heel even TikToks te kijken, is enorm groot. Wil je nou geen belangrijke meldingen of telefoontjes missen? Dan kun je ook instellen dat bepaalde apps en mensen je alsnog kunnen bereiken. Dit is onwijs handig om door de dag heen lekker productief te blijven!

Lees ook
OMG! Instagram komt met een hele toffe nieuwe functie!

4. Zet je scherm op zwart-wit

Het klinkt een beetje raar, maar je telefoon op zwart-wit instellen helpt ook om minder verslaafd te raken. De kleurtjes die je op je telefoon ziet zijn natuurlijk hartstikke leuk, waardoor het verleidelijk is om verder te scrollen. Als je ‘m op zwart-wit instelt, zul je merken dat het direct minder satisfying is. Hierdoor maak je het jezelf makkelijker om je telefoon weg te leggen.