Food

Food tips: dit zijn de leukste lunchplekjes in Antwerpen

tips-leukste-lunchplekjes-antwerpen

Niet alleen in de zomer, maar ook rond deze tijd van het jaar is Antwerpen dé stad voor een leuke stedentrip. Na een lange treinreis of uren in de file te hebben gestaan, ben je waarschijnlijk wel toe aan een stevige lunch. Daar helpen wij jullie graag bij! Dit zijn de hipste en lekkerste lunchtentjes van de Belgische wereldstad.

1. Esco*Bar

Quellinstraat 32, Antwerpen

Hoe geweldig is deze naam? Deze creativiteit verdient zeker een plekje tussen de leukste lunchtentjes in Antwerpen. Esco*Bar vind je dicht bij het station, dus ideaal nadat je een lange treinrit hebt gehad richting de stad. De inrichting is knus en gezellig. Een goede spot om de regenachtige dagen door te brengen.

View post on TikTok

2. Macchiato

Abdijstraat 255, Antwerpen

Zoals je aan de naam al kunt horen is ‘Macchiato’ voornamelijk een espresso bar. Dat houdt alleen niet tegen dat je hier ook verrukkelijk kunt lunchen. Het aanbod is hier echt immens! Genoeg om uit te kiezen, dus je weet zeker dat er iets lekkers voor jou tussen zit. Luxe belegde broodjes, goed gevulde salades en verschillende bagels. Daarnaast zijn er ook genoeg halal en vegetarische opties.

View post on TikTok

3. Pescado

Abdijstraat 110, Antwerpen

Voor de volgende in het rijtje met leukste lunchtentjes in Antwerpen, blijven we in dezelfde straat rond struinen. Pescado is perfect als je van seafood houdt. Je kunt hier per kilo je eten bestellen, hoe origineel is dat?! Op de maandag zijn hun deuren gesloten, maar op de andere zes dagen in de week kan je hier terecht voor een overheerlijke en uitgebreide lunch.

View post on TikTok

4. Walvis Antwerp

Walvisstraat 1, Antwerpen

Na het scrollen op de menukaart bij Walvis, loopt bij ons het water al in de mond. Van Thaise noodle salade tot aan een royaal gevuld broodje met pulled pork. Ook als je je aan een vegetarisch of vegan dieet houdt kan je hier een tafeltje boeken. Ga je liever voor een late lunch of borrel? Dan kan je gaan voor een heerlijke diverse tapas mix. Waar wacht je nog op?

View post on TikTok

5. Charlie’s

Volkstraat 66, Antwerpen

Bij Charlie’s zijn de lunchgerechten net zo leuk aangekleed als het schattige interieur. Neem vooral een grote groep vriendinnen mee, want daar is hier genoeg plek voor. Op het terras of binnen in het café, vanuit elke hoek kan je hier wel een mooie Insta-worthy fotoshoot houden. Zo leuk is het! Natuurlijk moet het eten ook goed zijn en als we deze TikTokker mogen geloven, zit dat wel snor. Enjoy!

View post on TikTok

Beeld: instagram @walvisantwerpen