Beauty

Nooit meer uitgezakte krullen? Met deze tips blijven ze beter zitten

krullen-beter-blijven-zitten

Je hebt vast wel eens gehad dat je na urenlang je haar krullen, je haar vervolgens meteen weer is uitgezakt, zelfs als je genoeg haarlak in je haar hebt gedaan. En dat is natuurlijk niet wat we willen! Gelukkig is dat nu verleden tijd, want met deze handige tips blijven je krullen véél beter zitten. 

Zo blijven je krullen beter zitten

Er is niets vervelender dan wanneer je je haar hebt gedaan en dit vervolgens direct weer uitzakt. Waarschijnlijk herkent iedereen deze struggle wel en wij zijn er helemaal klaar mee. Daarom geven wij je drie tips waardoor je curls veel beter blijven zitten!

1. Voorbereiding

Preparation is key! We weten allemaal hoe slecht hitte voor je prachtige haar is en daarom moet je het goed preppen. Gebruik altijd een goede heat protector, zodat je je haar niet beschadigd.

Maar een hittebeschermer is niet het enige product dat je wil gebruiken. Door bijvoorbeeld een stevige mousse te gebruiken blijven je krullen namelijk ook beter zitten! Verdeel de mousse gelijkmatig over je lokken en kneed het goed in. Laat het daarna even drogen; jouw haar mag namelijk niet nat zijn zodra je begint te krullen.

2. Kleinere plukken

Jenna Spino is een professional haarstyliste uit Chicago. Zij geeft als tip om kleinere plukken haar te pakken wanneer je ervoor wilt zorgen dat je krullen beter blijven zitten. Je bent dan waarschijnlijk wel iets langer bezig, maar neem maar van ons aan dat het resultaat het 100% waard zal zijn!

Bonus tip: maak je krultang goed en regelmatig schoon. Een vieze krultang gebruiken is namelijk mega slecht voor je haar.

3. Haarlak

Zijn je krullen helemaal klaar en ben je ready om het vast te zetten met haarlak? Dan is het belangrijk dat je niet overboard gaat met de spray. Op die manier krijg je namelijk ‘harde’ krullen. Gebruik je vingers om je krullen wat losser te maken. Doe dit vooral op je hoofdhuid: dit zal zorgen voor een stuk meer volume en een luchtigere look. Heb je dit allemaal gedaan? Dan zullen je krullen vanaf nu áltijd goed zitten!

Bron: BeautifyBeeld: Pinterest