Lifestyle

Met deze tips kun je veel langer genieten van je geurkaarsen

geurkaarsen-herfst

Wanneer je je kaars aansteekt verbrand je bijna letterlijk je geld. En dan wil je natuurlijk wel dat die kaars zo lang mogelijk meegaat. Met deze handige tips kunnen je geurkaarsen een stuk langer meegaan!

Tips zodat je geurkaarsen langer meegaan

Het kaarsenseizoen is nu echt begonnen. Het begint nu natuurlijk echt kouder te worden buiten, wat betekent dat we het binnen zo knus mogelijk willen maken. En wat is nou een betere manier om dat te doen dan met een zacht dekentje, heerlijke snackjes en de lekkerste geurkaarsen? De enige struggle is alleen wel dat kaarsen je geld bijna letterlijk verbranden. Natuurlijk kun je wel wat budget opties scoren, maar echt goede geurkaarsen zijn vaak niet goedkoop. Wil jij er ook voor zorgen dat je geurkaarsen een stuk langer meegaan? Deze tips gaan je hierbij helpen!

1. Laat de kaars wat langer branden

Het klinkt misschien gek, maar als je wilt dat je geurkaarsen langer meegaan, moet je ze wat langer laten branden. En dan hebben we het specifiek over de eerste keer wanneer je ze aansteekt. Als je ze te kort laat branden, creëer je als het ware een soort put in de kaars. De wax aan de zijkant is dan nog niet fatsoenlijk gesmolten en als je ze niet lang genoeg laat branden gaat dit ook niet meer gebeuren. Dit ziet er natuurlijk niet uit en je verbrandt je vingers waarschijnlijk bij het aansteken, dus dan kan je je kaars net zo goed direct weggooien. Laat je kaars daarom op z’n minst branden tot de wax aan de zijkanten weer glad is. Een goed begin is bij kaarsen dus al het halve werk!

2. Fix je kaars met aluminiumfolie

Is het toch gebeurd dat er in je kaars een soort put naar beneden is gaan branden? Of heb je nog een oude kaars staan waarbij dit is gebeurd? No worries, de hoop is nog niet verloren. Je kan je kaars namelijk gewoon fixen met wat aluminiumfolie! Journalist Lucy parts heeft deze mega handige hack op haar Insta gedeeld en wij vinden het helemaal geweldig. Nu heb je nooit meer last van een kaars met een put. You’re welcome.

View post on Instagram
 

3. Knip de lont bij als dit nodig is

Als laatst is het ook heel belangrijk om de lont regelmatig bij te knippen. Is het je wel eens opgevallen dat je de lont soms een gek paddenstoel-achtig vormpje krijgt? Dan is het belangrijk dat je dit bijknipt voordat je ‘m opnieuw aansteekt. Allereerst zijn die kleine stukjes lont namelijk brandgevaarlijk en je wilt natuurlijk niet dat je huis afbrandt. Daarnaast vallen deze stukjes in de kaars zodra je ‘m aansteekt. Vervolgens komen ze in de wax terecht en wij hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dit er niet mooi uitziet. Wil je je lont nou zo goed mogelijk “verzorgen”? Dan raden wij aan om een wick trimmer te kopen. Het gaat vaak namelijk net iets makkelijker om je kaars hiermee te knippen dan met een schaar. Daarnaast is een goeie houvast om je lont altijd ongeveer twee centimeter lang te laten. Want je wilt ‘m natuurlijk ook niet te kort knippen.