Lifestyle

Met déze 5 tips voorkom je miskopen tijdens Black Friday

tips-black-friday

Het is bijna Black Friday en je weet wat dat betekent, shoppen! Scherpe deals vliegen je om de oren en vaak zijn verkeerde impulsaankopen dan het resultaat. Met deze 5 tips voorkom je miskopen en ben je helemaal ready voor Black Friday!

1. Onderzoek

Een goed stappenplan kan niet beginnen zonder onderzoek! Doe onderzoek naar je favoriete winkels en houdt de kortingen en acties goed bij. Het is handig om van te voren een wishlist samen te stellen bij elke webshop, zo kan je in één oogopslag zien wat er wel en niet is afgeprijsd. Let er ook op dat sommige winkels online misschien minder korting hebben dan in de winkels, denk er dus goed over na of je fysiek wil shoppen of alleen via internet.

2. Maak een plan

Nu je hebt gekeken naar wat je favoriete winkels zijn en wat je graag zou willen kopen, is het belangrijk om een plan te maken. Ga nog eens langs die wishlist en noteer welke spullen je écht nodig hebt en welke je beter kan laten liggen. Vergeet niet om een budget voor jezelf op te stellen. Kies een bedrag waar je van jezelf echt niet overheen mag gaan tijdens het shoppen! We know, dat kan heel lastig zijn, maar het is fijn om aan het einde van de maand nog wat centjes over te hebben 😉

3. Stiekeme verkooptrucs

Deze tip kan je beschermen tegen stiekeme verkooptrucjes tijdens Black Friday. Winkels weten dat wij als consument dol zijn op deals en kortingen vaak niet kunnen weerstaan. Al vaker is gebleken dat er een aantal winkels zijn die van te voren hun prijzen omhooggooien, om deze vervolgens tijdens Black Friday een flinke korting erop te gooien. Let hier dus goed op en laat je er niet inluizen door deze verraderlijke deals!

4. Social media

Elk jaar speelt social media een steeds grotere rol tijdens Black Friday. Bijna alle winkels hebben tegenwoordig een Instagram, Twitter of TikTok-account om nieuwe klanten te bereiken. Houd deze accounts tijdens de week van Black Friday éxtra goed in de gaten! Het kan zomaar voorkomen dat jouw favoriete merk een exclusieve Instagram kortingscode online zet speciaal voor volgers. Zoek nu alvast alle winkels op waar je iets wil gaan bestellen en volg ze op hun socials, zo mis je niks!

Vaak werken influencers hier ook aan mee! Soms delen zij codes of linkjes waardoor je nóg meer korting krijgt boven op een bestaande deal. Keep your eyes open!

Lees ook:
Fashionista’s opgelet: zo scoor je designer kleding voor een prikkie

5. Tweedehands

Heb je eigenlijk helemaal geen zin om mee te doen met al deze Black Friday gekte, of simpelweg niet het budget ervoor? Ga de week ná Black Friday tweedehandskleding websites af! Veel mensen zullen toch meer hebben gekocht dan dat ze eigenlijk nodig hebben en zullen dit voor een goedkopere prijs proberen door te verkopen. Denk aan Vinted, Marktplaats of Sellpy. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Beeld: pinterest