Lifestyle

Met déze 5 tips kies je de beste foto’s voor je datingprofiel

tips-beste-datingprofiel

Ben je klaar met het single leven en wel toe aan een nieuwe lover? Met deze tips maak jij de beste foto’s voor je datingprofiel en word je aan de lopende band naar rechts geswiped!

1. Say cheese!

Je zou misschien denken dat je meer indrukt maakt met een zwoele blik of een mysterieuze wegkijk-pose. Maar niks is minder waar. Laat je prachtige witte tanden zien en lach! Door een foto te plaatsen waar je lachend op te zien bent, krijgen mensen een glimp van je karakter. Een lach komt altijd vrolijk en uitnodigend over. De kans is dus groter dat je een berichtje krijgt wanneer je poseert met een warme smile, dan dat je ze fronsend aankijkt. Probeer de lach niet té erg te forceren, houd het naturel, je wil natuurlijk niet overkomen als The Joker. 😉

2. Weg met de zonnebril

Onze favoriete foto’s zijn vaak gemaakt op vakantie. Dat is nu eenmaal de perfecte gelegenheid om veel kiekjes te maken! Toch is het een beter idee om deze foto’s te vermijden op je datingprofiel. Vaak draag je hier een zonnebril en dit komt helemaal niet uitnodigend over. Je ogen zijn de ramen naar je ziel (poëtisch hè?), maar het is wel écht zo! Vaak worden mensen verliefd op iemands ogen en door deze te bedekken verminder je de kans op het krijgen van een nieuwe lover.

3.  Keep it real

Sommigen dagen zien we er ge-wel-dig uit, zo goed dat we kunnen aansluiten bij de zusjes Hadid, maar andere dagen, mhh not so much. Je wil de swiper natuurlijk imponeren, maar geen onrealistisch beeld geven van jezelf. Tijdens het kiezen van foto’s is het belangrijk om te kiezen voor de foto’s waar je er goed op staat, maar wat wel jouw échte gezicht laat zien. Stel je voor je bent 40 en op je foto lijk je net zo oud als je dochter, misschien niet de juiste keuze! Perfecte datingfoto’s zorgen alleen voor aandacht, maar échte foto’s trekken de juiste personen aan. En dat is wat we willen, toch?!

4. Niet té veel selfies

Één of twee selfies op je profiel is geen dealbreaker, maar meer dan dit kan de kijker afschrikken. Door een overvloed aan selfies krijgt de kijker het idee dat je heel erg ijdel bent en misschien wel erger nog, alleen maar met jezelf bezig bent. Terwijl dat helemaal niet waar is! Door het plaatsen van verschillende soorten foto’s, laat je andere kanten van jezelf zien. Dit geeft een groter beeld van wie jij bent en resulteert in meer goede matches!

Lees ook:
Dít zijn de grootste afknappers op datingapps

5. Geen groep foto’s

Deze zat eraan te komen. Het is goed om aan je potentiële partner te laten weten dat je sociaal bent en houdt van een feestje, maar laat dit niet zien doormiddel van groepfoto’s. “Stop wat je aan het doen bent en verwijder nú alle groepfoto’s van je datingprofiel”, adviseert date-specialist Saskia Nelson ons. Het werkt averechts om mensen te laten zoeken naar jou in de foto. Hierdoor kan je namelijk aardig wat matches mislopen. Schrijf in je bio dat je ervan houdt om met je vrienden of vriendinnen op pad te gaan, dan is de boodschap duidelijk genoeg!

Beeld: pinterest