Food

Cheers! Zo maak jij een heerlijke Tinto de Verano (spaanse wijn cocktail)

tinto-de-verano

In Spanje weten ze maar al te goed hoe je lekker eten maakt, maar van lekkere drankjes hebben ze ook zeker wel verstand! Eén van de échte Spaanse delicatessen is de Tinto de Verano, oftewel de Spaanse wijn cocktail. Het is een super lekker en verkoelend drankje gebaseerd op rode wijn. Ga jij hem ook proberen?

Zo maak je de heerlijke wijn cocktail: Tinto de Verano

Wat is nou een betere manier om de zomer door te komen dan met heerlijke, verkoelende cocktail? Juist, die is er niet! Daarom hebben wij weer een heerlijk cocktail receptje voor je opgezocht!

Ingrediënten

Voor deze rode wijn cocktail heb je eigenlijk alleen de vanzelfsprekende ingrediënten nodig. Het key ingredient is natuurlijk de rode wijn. Normaal zouden we gaan voor een lekkere wijn van hoge kwaliteit – die dus vaak wel iets duurder uitvalt – maar bij deze wijn cocktail hoeft dat dus helemaal niet. Door de andere ingrediënten zal je het verschil namelijk niet eens proeven!

Daarnaast heb je ook een citrusvrucht nodig; dit maakt de cocktail lekker fris. Ook moet je genoeg 7up in huis hebben. Als laatste heb je ook nog ijsklontjes nodig, heel veel ijsklontjes! Het belangrijkste van deze cocktail is namelijk dat er heel veel ijs in zit. Je kan ervoor kiezen om er nog vermouth en/of vlierbloesem bubbels aan toe te voegen.

Lees ook
Zó maak je deze heerlijke frozen rosé (aka frosé) voor tijdens de warme zomerdagen

Bereidingswijze

En deze wijn cocktail is niet alleen heel lekker, maar ook heel makkelijk te maken. Zorg ervoor dat alle ingrediënten koud staan. Doe vervolgens de ijsklontjes in een grote kan en voeg daar rode wijn aan toe. Vervolgens top je dit af met de 7up, voeg je de citrusvrucht er nog aan toe. Et voilà! Je hebt een heerlijke, Spaanse cocktail.

Beeld: pinterest

Must reads 👀