Films & Series

Hilarisch: TikTokker spot hele vreemde scène in Titanic

tiktokker-titanic

Een TikTokker lag helemaal dubbel nadat zij zich realiseerde hoe nep een bepaalde scène in de Titanic eigenlijk is. En ja, natuurlijk is de échte Titanic niet gebruikt, dus zijn er sowieso veel aspecten uit deze film niet echt, maar déze scène spant wel echt de kroon.

Vreemde scène in Titanic

De echte Titanic is natuurlijk niet gebruikt voor deze film, maar de makers hebben we een reconstructie van het schip laten bouwen, zodat het verhaal geloofwaardiger werd. Maar ook werd er voor sommige scènes uit de film CGI gebruikt. En het is juist een van deze scènes die nu viral gaat op TikTok.

Het gaat om de scène kort nadat de Titanic is uitgevaren. En dat ziet er op het eerste gezicht behoorlijk overtuigend uit, maar als je goed kijk zie je duidelijk dat het schip computergegenereerd is, evenals de kleine passagiers die er wankelend omheen bewegen.

TikTokker

En een oplettende TikTokker heeft er dus voor gezorgd dat deze scène viral is gegaan op TikTok. Ook andere TikTokkers waren in shock door deze scène. “Is dit de nieuwe uitbreidingspakket voor The Sims 4: Titanic?”, grapte iemand na het bekijken van de TikTok. Iemand anders reageerde: “Het lijkt wel motion capture-animatie uit The Polar Express.”

Hoewel de animatie tegenwoordig een beetje pijnlijk is om naar te kijken, hoeven we niet te vergeten dat de technologie sinds Titanic, dat eind jaren 1990 werd gemaakt, enorm is verbeterd. Dus natuurlijk zal het schip er niet uitzien als iets uit Avatar: Way of the Water.

View post on TikTok

Lees ook:
TikTokkers ontdekken enorme montagefout in Emily in Paris

Veel TikTokkers verdedigden de graphics dan ook. “Het is normaal om slechte graphics op een film van 25 jaar oud eindelijk op te merken. Maar in de jaren 90 was dit state of the art en merkte niemand het op.”

Misschien moeten we deze specifieke scène, maar negeren als we deze geweldige film de volgende keer gaan kijken. Maar het is veilig om te zeggen dat de film in het algemeen nog steeds heel populair is, dus we kunnen een Sims-achtige misser wel vergeven.

Beeld: Titanic