Health

Volgens TikTok moeten we sla-water drinken om beter te slapen

tiktok-sla-water-slapen

Heb jij altijd al moeite gehad met in slaap komen? Dan hebben wij de ideale tip voor jou gevonden! Maak een kannetje met sla-water voor jezelf klaar en je valt als een blok in slaap. Geen tijd om te piekeren en je begint de volgende morgen weer fris en fruitig.

Sneller in slaap

TikTok heeft de ene na de andere life-hack voor ons klaarstaan. Momenteel gaat er een trend rond op de app die er voor zou zorgen dat je als een blok in slaap valt. Iedereen met slaapproblemen, opgelet! Het gaat hier om het drinken van sla-water. Yup, wij geloofden onze oren eerst ook niet, maar letterlijk sla-water. Als we TikTok mogen geloven zorgt sla-water ervoor dat je beter kan slapen. We leggen zo uit hoe je het drankje het beste klaarmaakt, maar je wil natuurlijk eerst weten wat het met je doet.

In sla zit lactucarium, een bepaald stofje waar je slaperig van wordt. “Het heeft een soortgelijke werking als opium en heeft een aantal kalmerende eigenschappen”, legt Dr. Winter uit aan Health.com. Je schijnt binnen 20 minuten na het drinken al enorm slaperig te worden. Later werd dit onderzoek in 2019 nogmaals bevestigd, maar toch blijven er een aantal doktoren die vinden dat er te weinig bewijs is om dit te claimen. Gelukkig zijn er genoeg TikTokkers die dit voor ons hebben uitgeprobeerd!

Lees ook:
Bewezen: slapen naast een snurker is slecht voor je gezondheid

Sla-water drinken

Als je nog niet helemaal overtuigd was, heeft deze bekende TikTokker (met meer dan 2.3 miljoen volgers!), het voor zijn volgers even uitgeprobeerd. Hij was aan het begin ook een beetje sceptisch over het fenomeen, maar uiteindelijk lijkt het echt te werken. Binnen minder dan twintig minuten begint hij zich al ‘kalm en chill’ te voelen. Probeer het zelf thuis ook en drink dit sla-water om vanavond lekker te slapen.

Pak een kropsla of wat slabladeren bij elkaar en doe deze in een grote pan met water. Breng dit water aan de kook en schenk het daarna door een zeef heen. Hoe minder stukjes, hoe makkelijker het is om weg te drinken. Én zo voorkom je dat insecten opdrinkt. Iew! Het zal waarschijnlijk niet heel lekker smaken, maar voor je het weet ben jij in dromenland!

View post on TikTok

Beeld: pexels