Films & Series

Bingen maar: volgens TikTok zijn dit de 5 beste kerstfilms ooit

tiktok-beste-kerstfilms-ooit

Het liefst komen wij zo vroeg mogelijk al in de kerstsferen en het beste doe je dat natuurlijk met een heerlijke feel-good kerstfilm. En gelukkig zijn er talloze klassiekers die je rondom de feestdagen kunt kijken, maar misschien is dat juist wel het probleem. Je hebt geen tijd om ze allemaal te bingen, dus je moet een zorgvuldige selectie maken van de beste kerstfilms. Deze TikTokker helpt ons een handje en weet precies welke parels je niet mag missen. Trek je meest comfortabele pyjama maar aan en zet de popcorn klaar. Let's binge!

1. The Grinch

Om te beginnen, een van onze favoriete op de redactie, The Grinch. Je hebt deze hilarische kerstfilm vast en zeker wel gezien, maar wij krijgen er in ieder geval nooit genoeg van. Elk jaar zien we hoe het monster The Grinch verbannen wordt uit het feestelijke en altijd gezellige dorpje Whoville. Om wraak te nemen op de bewoners wil hij het kerstfeest saboteren. Hoe dit afloopt, zie je in een van de beste kerstfilms ooit.

Watch on YouTube

2. The Polar Express

The Polar Express mocht ook niet ontbreken uit het lijstje van TikTokker @mmmyronn. De magie van kerst is waar het allemaal omdraait in deze iconische kerstfilm. Je volgt een jongetje dat twijfelt aan het bestaan van de Kerstman. Hij gaat op een groot avontuur om antwoorden te vinden. Tijdens zijn reis ontmoet hij andere kinderen en gaat hij beetje bij beetje inzien waar het tijdens Kerstmis allemaal omgaat. De animatie tot aan de plot van het verhaal. Perfectie!

Watch on YouTube

3. Home Alone (2)

Wie kleine Kevin niet kent heeft onder een steen geleefd. De nostalgie die er bij deze kerstfilm naar boven komt is het alleen al waard om hem elk jaar weer opnieuw te kijken. Hoewel alle Home Alone films vermakelijk zijn, is natúúrlijk de tweede film onze favoriet. Dit komt niet alleen door de romantiek van New York City, maar ook door alle ondeugende streken en boobytraps die in deel twee nóg beter zijn dan in het eerste deel. Hi-la-risch!

Watch on YouTube

4. The Santa Clause (film-series)

Voor plek vier in de lijst van beste kerstfilms ooit, kijken we niet naar één film, maar naar drie. De film-series The Santa Clause mag natuurlijk niet vergeten worden. De heerlijke feel good movies maken niet alleen een mooi verhaal samen, maar kan je ook makkelijk los van elkaar kijken. Deze klassiekers zijn in de jaren 90 en begin 2000 uitgekomen, maar vorig jaar is er ook een miniserie op Disney+ bijgekomen. Bijna de hele originele cast komt voorbij en het is heerlijk om naar te kijken.

Watch on YouTube

5. Mickey’s Twice Upon a Christmas

Alle Disney-fans opgelet, want deze kerstfilm moet je gezien hebben. In Mickey’s Twice Upon A Christmas volg je hoe alle Disneyfiguren zich voorbereiden op de feestdagen. Mickey en Mini Mouse, Donald Duck en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak en nog veel meer personages komen langs. TikTokker Myron raadt aan om deel twee te kijken, maar als je toch bezig bent kan je net zo goed de eerste ook aanzetten 😉 Veel kijkplezier!

Watch on YouTube

Beeld: the grinch