Health

Op dít tijdstip kun je het beste stoppen met drinken voor het slapengaan

Celine
stoppen-drinken-plassen

Heb je ook vaak dat je midden in de nacht wakker wordt, omdat je zo nodig moet plassen? Heel vervelend natuurlijk! Volgens experts moet je namelijk op dít tijdstip stoppen met drinken als je niet steeds ‘s nachts naar het toilet wil gaan. 

Vaak plassen ‘s nachts

We weten allemaal dat het heel vervelend is als je ‘s nachts vaak wakker wordt omdat je naar het toilet moet. De oorzaak hiervan is dat je waarschijnlijk ‘s avonds laat nog veel aan het drinken bent. Daarom kun je volgens experts het beste op dít tijdstip stoppen met drinken als je die nachtelijke toiletbezoekjes wil verminderen of zelfs voorkomen.

Hydrateren

Het is natuurlijk belangrijk om goed te drinken overdag en om gehydrateerd te blijven. Het wordt aangeraden om iedere dag 1,5 liter water te drinken. Maar wist je ook al dat als je overdag niet genoeg drinkt je in de avond waarschijnlijk enorme dorst krijgt? De kans is dan groot dat je dan nog een flesje water of een glas cola gaat drinken. En dat moet je dus juist niet doen! Waarschijnlijk zul je merken dat zodra je in je bed gaat liggen je blaas vervelend begint te doen en je moet plassen. Pff, maar je ligt net zo lekker! Maar hoe voorkom je dit dan? Wij leggen het je uit!

Bedtijd

Het antwoord op dit probleem is eigenlijk heel simpel. Hoe laat ga je naar bed? Veel drinken vlak voordat je naar bed gaat kan je slaapcyclus namelijk flink verstoren en dat gaat uiteindelijk over in vermoeidheid. En dat willen we natuurlijk niet. Volgens Amy Bragagnini, woordvoerder van de Academie voor Voeding en Diëtetiek is het het beste om twee uur voordat je gaat slapen te stoppen met drinken.

Lees ook:
Hou je je plas altijd te lang op? Deze effecten heeft dat op je lichaam

Verschillende soorten drankjes

Maar je bedtijd is niet de enige factor die invloed heeft op je nachtelijke toiletbezoekjes. Want voor cafeïne is het zelfs al beter om zes uur van tevoren te stoppen en voor alcohol is dat vijf uur. Voor sap, frisdrank en zuivel is deze tijd iets minder, dan is het twee uur. En ook water moet je vooral niet te veel drinken net voordat je gaat slapen, al kan een paar slokjes natuurlijk geen kwaad.

Beeld: pinterest