Beauty

Déze tien fouten worden vaak gemaakt tijdens het stijlen van je haar

fouten-stijlen-haar

Veel meiden kunnen onmogelijk – maar dan ook echt niet – leven zonder hun stijltang in de buurt. Trouw stijlen zij elke keer na het haren wassen hun lokken totdat ze kaarsrecht zijn. Toch worden er tijdens het stijlen van ons haar vaak veel fouten gemaakt. Wij vertellen je welke dit zijn!

Veelgemaakte fouten tijdens het stijlen van ons haar

Ben jij ook iemand die graag met de stijltang je haar bewerkt? Lees dan verder, want wie weet maak je wel één of meer van de tien veel gemaakte fouten tijdens het stijlen van het haar!

1. Handdoek

Tijdens het douchen ben je lekker je haren aan het wassen. Alle oude resten haarproducten verdwijnen uit je lokken en zodra je de douche uitstapt ben je weer fris en fruitig. Kies een shampoo en conditioner die het haar voeden en helpen bij het stijler maken van je haren. Kam de conditioner door je haren voordat je het uitspoelt. Het douche ritueel is klaar en vervolgens stap je de douche uit. Dit is het moment waarop het bij veel meiden fout gaat, want in plaats van het haar rustig te drogen gaan veel meiden met de handdoek ruw door hun haren heen. Hierdoor zorg je er juist voor dat de natuurlijke krul of slag terugkomt in het haar. Dep en ‘knijp’ het liever droog met de handdoek, want nadat je het haar in de douche kamt liggen de haren allemaal dezelfde kant op: naar beneden.

2. Föhnen

Heb je niet de tijd om je haren aan de lucht te laten drogen? Prima! Met de föhn is je haar natuurlijk een stuk sneller droog. Nu vraag je je misschien af wat hier fout aan is… De techniek – of laten we zeggen: geen techniek – waarbij sommige meiden hun haren drogen. Voor het föhnen geldt hetzelfde als voor het drogen met de handdoek: met de haarrichting mee naar beneden. Hierdoor ga je pluizig haar tegen en is het makkelijker om je haar al deels glad en stijl te maken zodat je later minder tijd en hitte nodig hebt tijdens het stijlen.

3. Sissen

Oeps! Hoor je een sissend geluid? Dan weet je dat er iets niet goed gaat. Misschien is je haar nog vochtig of heb je niet lang genoeg gewacht nadat je bijvoorbeeld een hittebeschermende spray in je haar hebt gedaan. Zorg dat je haar echt droog is. Stijlen is al niet erg bevorderlijk voor je haar, moet je nagaan als je haar een sissend geluid maakt.

4. Hittebeschermend product

Over hittebeschermende sprays gesproken… Gebruik jij er wel een? Het stijlen van je haar is als het strijken van een kledingstuk. Alleen kan je haar een stuk minder hebben dan kleding. 😉 Vergeet deze stap niet, ook al is het heel makkelijk om het over te slaan als je in tijdnood zit.

5. Temperatuur

Het is super fijn dat je zelf de temperatuur van de stijltang in kan stellen, zodat je een setting kiest die past bij jouw haartype. Maar 230 graden is in de meeste gevallen echt iets too much! 180 tot 200 graden is het maximum voor dikker haar. Heb je dun haar? Blijf dan sowieso onder de 180 graden wat temperatuur betreft.

6. Haar verdelen

Voor het beste resultaat verdeel je het haar eerst in verschillende secties. Een stap die veel meiden vergeten! Je komt overal een stuk makkelijker bij en bovendien voorkom je hiermee dat je te dikke plukken pakt die uiteindelijk minder recht worden.

7. Te veel stijlen

Er bestaat ook zoiets als te veel stijlen. Dit gebeurt vaak als de temperatuurinstelling niet goed is voor jouw haar of als je de stijltang te vaak en te snel door je haar haalt. Neem daarom de tijd voor elke pluk haar en ga rustig met de tang door het haar heen. Je merkt dan dat het haar beter stijl wordt waardoor je niet vijf keer over dezelfde pluk hoeft te gaan.

8. Verkeerde/geen producten

Wat is het punt van haren stijlen als je er niet voor zorgt dat het resultaat een paar dagen goed blijft? Prep je haar van te voren met mousse, kies onder de douche de juiste shampoo en conditioner en eindig altijd met een haarspray. Dan hoef je de volgende ochtend in ieder geval niets aan je haren te doen!

9. Koud haar

Heb je niet het gevoel dat je olie of serum werkt voor je haar? Dat komt misschien doordat je niet wacht totdat je haar volledig afgekoeld is. Het is net zoals jezelf insmeren met olie als je gaat zonnen. Het bakt als een lapje vlees in de pan. Dit gebeurt vooral met siliconen en olie. Even wachten voordat je het aanbrengt, dus!

10. Slechte stijltang

Als je alles ‘goed’ doet en je haar wordt nog niet kaarsrecht is het toch goed om jezelf af te vragen waar het fout gaat. Kijk eens naar je stijltang. Is dit wel een goede tang? Vergeet niet dat goedkoop vaak duurkoop is. Je hoeft niet meteen een tang van €200 aan te schaffen, maar een duurdere tang (onder €100) werkt wel echt beter dan een random goedkope tang van een tientje.

Beeld: pinterest