Beauty

Tattoo-lovers opgelet! Verzorg jouw nieuwe inkt met deze drie stappen

tattoo

Of je nou op je armen, benen of in je nek een tattoo zet, ze hebben allemaal dezelfde zorg en aandacht nodig. Met dit korte stappenplan verzorg jij jouw gloednieuwe tattoo het beste en blijft die zo lang mogelijk mooi. 

Verzorg jouw tattoo in deze simpele drie stappen!

Het is een trend! Steeds meer jongere zetten hun lichaam vol met de meest prachtige tattoo’s, maar vergeten soms hoe belangrijk de after-care van zo’n inkt tekening is.

Open wond

Een nieuwe tatoeage kun je het beste bekijken als een open wond, het zal dus een paar dagen duren voordat deze genezen is. Om de tattoo zo schoon mogelijk te houden kan je hem het beste zo min mogelijk aanraken. En pas op met witte kleding of lakens, de tattoo kan namelijk zwarte vlekken achterlaten!

Parfumvrije zeep

De eerste week na het zetten is het van groot belang om de tattoo 2 à 3 keer op een dag te wassen met lichte, parfumvrije zeep. Tussen het wassen door kan je de tattoo beschermen door middel van vershoudfolie. Dit wikkel je om te tatoeage, zodat deze goed beschermt blijft.

Lees ook:
Dit zijn de mooiste sterrenbeeld tattoos

Hydraterende crème

Als de open wond eindelijk een beetje hersteld is, dan kan er gesmeerd worden! Doe dit drie keer per dag, met een parfumvrij zalfje, zoals bepathen of eentje die is aangeraden door jouw tattoo-artiest. Blijf dit twee tot drie weken doen, totdat jouw prachtige nieuwe plaatje helemaal genezen is.

Hierna is het vooral belangrijk om goed voor je huid te blijven zorgen. Alles wat slecht is voor je huid, is ook slecht voor je tatoeage. Smeer je daarom ook goed in  als de zon schijnt! 😉

Beeld: Pinterest