Lifestyle

Let’s talk tattoos: dit zijn de leukste tattoo trends van 2024

tattoo trends 2024

Voor tattoo liefhebbers belooft 2024 een opwindend jaar te zijn om je lichaam te versieren. Met nieuwe artistieke ontwerpen en plaatsingen die het 'normaal' uitdagen, hebben we de leukste tattoo trends van dit jaar op een rijtje gezet. Van minimalistische details tot statement-stukken, deze trends inspireren een frisse kijk op zelfexpressie en jouw persoonlijke stijl.

De 6 leukste tattoo trends van 2024

Tatoeages vormen een kunstvorm die net zo snel kan veranderen als elke andere trend – maar dan met dat extra laagje betekenis. Het mooie aan tatoeages is dat er geen regels zijn. Alles is mogelijk, en dat maakt ze zo cool en bijzonder. Elke tatoeage vertelt een herinnering, een fase of een verhaal uit jouw unieke leven en maakt deel uit van jouw lichaam. Het blindelings volgen van tatoeage trends, alleen vanwege de trend, kan daarom niet heel verstandig zijn. Het zou vervelend zijn als dat ene kunstwerkje – dat je over een jaar niet meer leuk vindt – permanent op je lichaam staat. Maar je kan je natuurlijk wel laten inspireren door trends! De volgende tattoo trends zul je dit jaar regelmatig terugzien.

1. Tramp stamps

Vele trends uit de jaren ’90 en begin ’00 komen ieder jaar opnieuw terug, inclusief de niet te vergeten tatoeages op de onderrug die een generatie definieerde, ook wel de tramp stamp. De ontwerpen van de tattoo zijn net zo retro als de plaatsing. Denk maar aan ontwerpen met vlinders, bloemen en frames, die zorgen voor een artistieke heropleving.

View post on Instagram
 

2. Flash Tats

Ben jij spontaan of impulsief, en ‘leef je voor het plot’? Dan is een flash tattoo écht iets voor jou. Vaak zul je een artiest vinden die een reeks kleine ontwerpen bedenkt die voor een bepaalde periode worden aangeboden, zodat liefhebbers een afspraak kunnen maken en een keuze voor hun nieuwe tattoo kunnen maken. Alsof je je lichaam versierd met allerlei leuke – wel permanente – stickers. Wat houdt je nog tegen?

View post on Instagram
 

3. Nagelkunst

Je manicure krijgt een flinke upgrade wanneer je nagels worden versierd met inkt. Hoe cool is dat? Naarmate je nagels groeien en de inkt vervaagt, blijft je geïnkte nagelkunst helaas wel maar een paar maanden zitten. Desondanks is een tattoo op je nagel zeker het uitproberen waard.

View post on Instagram
 

4. Oor tattoos

‘Omdat mijn oren al versierd zijn met piercings’, is geen goede reden om klaar te zijn met het versieren ervan! Oor tattoos zijn namelijk de perfecte minimalistische tattoos. Van bladeren getatoeëerd op het binnenoor tot bloemen die rond het kraakbeen kronkelen.  Oor tattoos zijn een eeuwig sieraad.

View post on Instagram
 


5. Transmuterende tatoeages

Wil je een tattoo die niet is wat het op het eerste gezicht lijkt? Misschien zijn transmuterende tatoeages dan helemaal jouw ding. De tattoo is namelijk zo ontworpen dat de vorm ervan verandert bij beweging van je lichaam. Ook kun je kiezen voor een verbindende tattoo die verdeeld is over twee lichaamsdelen – of zelfs twee personen – en compleet wordt wanneer ze worden samengebracht. Misschien een leuk idee voor jou en je bestie?

View post on Instagram
 

6. Kleine landschappen

Voor de liefhebbers van stilleven kunst is de trend van kleine en gedetailleerde landschappen een geweldige bron van inspiratie. Zeg maar dag tegen die beperkte zwarte ontwerpen en voeg wat kleur toe aan je lichaam! De kleine wereld van het landschap wordt volledig tot leven gebracht door het gebruik van kleur. Ben je net terug van vakantie? Waarom zou je geen klein miniatuur ansichtkaart dicht bij je willen dragen? Zo bewaar je je herinneringen voor altijd.

View post on Instagram
 

Beeld: instagram: neothehead