Food

Dit zijn stiekeme dikmakers (en jij eet het waarschijnlijk heel vaak)

stiekeme-dikmakers

Je zou verwachten dat enkel chocolade en chips dikmakers zijn, maar helaas is niks minder waar en is zelfs onze favoriete vrucht avocado een dikmaker (wanneer je er te veel van eet)… Be right back, wij zijn even janken!  

Ben je lekker bezig en let je op wat je binnenkrijgt, dan is er een grote kans dat jij eigenlijk heel veel stiekeme dikmakers eet waar je het absoluut niet van verwacht…

1. Avocado

We love avocado’s en eten ze dan ook het liefste met alle maaltijden. Maar helaas moeten we er echt aan geloven en is avocado blijkbaar naast heel erg lekker ook een stiekeme dikmaker wanneer je er teveel van wegwerkt… Want avocado’s zitten natuurlijk vol met gezonde vetten en vitaminen, maar bevatten ook 322 calorieën. Dit tikt heel erg aan op het maximum aantal calorieën dat je op een dag mag eten… Geen stress, dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen avocado’s meer kunt eten, want je zou voortaan bijvoorbeeld alleen de helft van een avocado op je broodje kunnen doen, of kleinere avocado’s kunnen kopen!

2. Soep

Soep zit natuurlijk vol groentes en daarom dachten wij altijd dat het heel erg goed voor je zou zijn, maar niks is minder waar, want de blikken soep die je in de supermarkt koopt bevatten ook bindmiddel, heel veel zout en conserveermiddelen. En dat is weer iets dat niet helemaal in de schijf van vijf staat… Wat je beter kunt doen als je zin hebt in een warm soepje, is een verse soep maken met de ingrediënten groente, water en bouillon.

3. Fruit

In totaal zou je per dag drie stukken fruit moeten eten, maar er zijn een aantal fruitsoorten waar je er eigenlijk niet al te veel van moet eten. Zo staan kersen, druiven, vijgen, ananas en bananen op de zwarte lijst omdat ze heel veel stiekeme suikers bevatten die eigenlijk helemaal niet goed voor je zijn. Denk je eindelijk goed bezig te zijn, is het weer niet goed… We know the struggle girl!

4. Light-frisdrank

Met light-frisdrank denk je natuurlijk vet goed bezig te zijn, omdat er 0 kcal in zitten, maar het zorgt er juist voor dat je zin krijgt in zoete snacks. En dit wil je natuurlijk juist weer niet… Als je zorgt dat je per dag 1,5 liter water drinkt en maximaal 0,5 liter light-frisdrank is er geen probleem en hoort het dus ook niet in dit rijtje thuis.

5. Granola

Is granola met een yoghurtje ook jouw fave ontbijtje? Dan is dat helaas toch ietsje ongezonder dan je denkt. Aan granola wordt namelijk vaak veel honing en suiker toegevoegd en als kers op de taart is de olie waar het in wordt gebakken ook niet zo healthy… Maak je yoghurtje een stuk gezonder met havervlokken en gebruik een beetje fruit, waardoor je toch heel erg vol zit!

Beeld: eat pray love