Astrologie

Déze sterrenbeelden bieden het beste een luisterend oor

Danique
sterrenbeelden-luisterend-oor

Een goede luisteraar zijn is een fijne skill om te hebben. Je bouwt vertrouwen op bij jouw dierbaren en je wordt snel gezien als een prettig iemand om mee te praten. Dit zijn de sterrenbeelden die het beste zijn in het bieden van een luisterend oor!

Vissen | 19 februari – 20 maart

We beginnen met het sterrenbeeld die het beste is in het inleven in andermans problemen. Vissen zijn geboren psychologen en vinden het zelfs leuk om te luisteren naar anderen. Ze stellen hun hart graag open voor dierbaren en het geeft hun een fijn gevoel als ze passend advies kunnen geven. Door al deze empathische karaktereigenschappen kunnen Vissen enorm goed luisteren naar anderen, zonder het te verdraaien naar zichzelf. Ze zullen je nooit oordelen en proberen het verhaal altijd vanuit jouw standpunt te bekijken.

Sommige Vissen zijn de meest warme personen die je ooit zult ontmoeten. Je mag jezelf zijn rondom dit waterteken, gooi al je gevoelens er maar uit en huil erop los. Daar kijken Vissen niet van op, ze zijn zelf namelijk ook hartstikke emotioneel!

Tweelingen | 21 mei – 20 juni

Het zal je misschien verbazen dat de praatgrage Tweelingen in dit lijstje staat. Bij dit sterrenbeeld denken we meestal alleen aan de outgoing persoonlijkheid en hoe zij de oren van je hoofd kunnen kletsen. Maar hun kracht zit ook in het luisteren naar anderen! Ze vinden dit bijna net zo leuk als zelf aan het woord zijn. Of ze nu aan het praten of luisteren zijn, wanneer een sociale Tweeling betrokken is in het gesprek, zijn zij al tevreden.

Tweelingen haten het gevoel van verveling en zijn ook nog eens hartstikke nieuwsgierig. Deze combinatie zorgt ervoor dat zij goed zijn in luisteren naar andermans verhaal. Soms vinden ze het fijn om meer bezig te zijn met het probleem van hun beste vriendin, dan met die van henzelf.

Kreeft | 21 juni – 22 juli

Kreeften zijn van nature zorgzame types. Zij zijn altijd bereid om hun werk te laten vallen en klaar te staan voor familie en vrienden. Vrienden weten jou dan ook altijd te vinden als er iets dwars zit bij ze. Dit kan gaan over hele emotionele dingen, maar ook even een potje ouderwets zeuren is fijn om bij een Kreeft te doen. Ze nemen alle issues net zo serieus en streven ernaar om het beste advies te geven.

Let er wel op dat de Kreeft zichzelf hierdoor niet volledig af cijfert. Het komt namelijk regelmatig voor dat mensen met dit sterrenbeeld meer geven om de gevoelens van anderen, dan om die van henzelf. Ben jij vrienden met een Kreeft? Vraag dan eens hoe hun dag is gegaan!

Weegschaal | 23 september – 22 oktober

De extraverte Weegschaal wil niks anders dan blijheid, geluk en harmonie in het leven. Wanneer iemand ergens mee zit, zijn zij zeker niet de beroerdste om hier samen een oplossing voor te zoeken. Door het perfectionisme van een Weegschaal, zetten zij alles op alles om jou uit een negatieve sleur te halen. Doordat zij op creatieve manieren kunnen denken, zal dit sterrenbeeld met advies komen die je waarschijnlijk niet zag aankomen. Wanneer jij in een dip zit, zal een Weegschaal altijd zijn of haar best doen om jou weer aan het lachen te krijgen.

Over het algemeen zijn mensen dit luchtteken fijn in de omgang. Iedereen vindt het prettig om een Weegschaal in de vriendengroep te hebben. Je kunt van ze leren, ze zorgen dat de sfeer altijd goed is en ze onthouden elk klein detail wat jij aan ze verteld hebt.

Lees ook:

Dít is het meest zeldzame sterrenbeeld van de dierenriem

Schorpioen | 23 oktober – 21 november

Schorpioenen kunnen soms erg mysterieus en intens overkomen, maar vergeet niet dat zij uitstekende luisteraars en ook erg behulpzaam kunnen zijn. Ze zullen op elk tijdstip van de dag paraat staan om er voor te zorgen dat jij op een andere manier naar de wereld kijkt. Misschien zijn zij niet degene die het hele probleem oplossen, maar ze zullen een grote last van je schouders halen. Een Schorpioen zal na je verhaal te hebben gehoord, de positieve dingen eruit halen en je hiermee proberen op te vrolijken.

Ook praten Schorpioenen gewoonweg liever niet te veel over zichzelf. Ze halen er meer plezier uit om te luisteren naar jouw verhaal en zullen alleen iets zeggen als het daadwerkelijk zinvol is om te vertellen.

Beeld: pinterest