Astrologie

Slaap lekker: dit is volgens je sterrenbeeld je ideale bedtijd

sterrenbeeld-bedtijd

Wanneer jij iemand bent die zich interesseert in sterrenbeelden weet jij dat de astrologie ons vertelt over welke eigenschappen, kenmerken en voorkeuren we beschikken. Elke mens heeft eigen levensbehoeftes. Zo ook eigen slaapbehoeftes. Toch zien we patronen in het voorkomen van deze voorkeuren en behoeftes. Wij vertellen je wat jouw ideale bedtijd is volgens je sterrenbeeld.

Vuurtekens | Ram, Leeuw, Boogschutter

Vuurtekens barsten van het enthousiasme en de ideeën. Hierdoor ben je altijd druk bezig met dingen die je ooit nog van plan bent of nu meteen aan wil pakken. Je hebt negen van de tien keer ontzettend veel energie, maar moet er wel voor zorgen dat je genoeg rust krijgt om die batterij weer op te laden. Deze sterrenbeelden hebben hierdoor meer nachtrust nodig dan andere sterrenbeelden. Voor vuurtekens is het daarom belangrijk om een vaste avondroutine en een standaard bedtijd te hebben. Zo kan de batterij optimaal opgeladen worden om de volgende dag weer op-en-top te werken. Probeer ‘s avonds laat zo min mogelijk prikkels toe te laten. Laat de telefoon liggen en kijk ook zo min mogelijk tv, hiervan zal je alleen maar nieuwe ideeën krijgen. Probeer na acht uur niks meer te eten, om je energielevel stabiel te houden. Om negen uur even douchen en tussen tien en half elf je bed in duiken is perfect voor jou.

Aardetekens | Stier, Maagd, Steenbok

Aardetekens houden van routine. Dit komt door een behoefte aan vastigheid. Als aardeteken wil je altijd weten waar je aan toe bent. ‘Een verrassing? Voor mij? Had nou niet gehoeven!’ Je houdt van stabiliteit in je leven en gaat echt niet lekker op veranderingen. Een vaste bedtijd klinkt daarom als muziek in je oren. Hoe laat dat is, maakt voor jou niet zoveel uit. Zolang je maar minimaal acht uur slaap krijgt, ben je all good. Die acht uur is wel cruciaal voor jou, want je bent een harde werker die zich optimaal wil focussen op het werk. Vlak voor het slapen gaan is het lekker om even tot rust te komen en je zelf dat te gunnen. Lees bijvoorbeeld elke avond een hoofdstuk van een boek, of doe een mediteer sessie.

Luchttekens | Tweelingen, Weegschaal, Waterman

Een verrassing klinkt in tegenstelling tot de Aardetekens voor jou als iets leuks! Jij als luchtteken kan namelijk heel goed omgaan met veranderingen. Ook in onverwachte situaties kan je namelijk nog goed nadenken en ben je rationeel ingesteld. Soms merken luchttekens dat ze wel heel veel in hun hoofd zitten en ze ontzettend veel nadenken over van alles en nog wat. De behoefte aan een goede nachtrust kan dus elke dag verschillen, waardoor je nooit om een vaste tijd naar bed gaat. Gemiddeld lig je tussen elf en twaalf uur ‘s avonds wel in je bedje. Om je hoofd leeg te maken is het goed om nog even met iemand te praten over je dag voor het slapen gaan. Je gevoelens en ervaringen van de dag opschrijven kan ook helpen.

Lees ook:
Dit huisdier past het beste bij je volgens je sterrenbeeld

Watertekens | Kreeft, Schorpioen, Vissen

Watertekens zijn niet zo rationeel en benaderen hun leven op basis van gevoelens. Je gaat af op je eigen gevoelens, maar voelt ook goed de gevoelens van anderen aan. Soms is het moeilijk om onderscheid te maken tussen je eigen gevoelens en die van een ander. Al die gevoelens die je hebt kunnen er voor zorgen dat je op verschillende momenten even behoefte hebt aan me-time. Even een warme douche en wat tijd met jezelf spenderen is vaak genoeg. Jij bent naast een gevoelsmens ook heel creatief. Vaak als je alleen bent en de zon onder is gegaan komt je creativiteit tot leven. Watertekens staan daarom bekend als echte nachtdieren en hebben weinig slaap nodig, Na twaalf uur denken ze vaak pas aan slaap. Toch moet je wel je eigen gevoel en rust waarborgen. Jouw heftige gevoelens kunnen helaas wel heftige dromen veroorzaken. Gelukkig is het maar een droom.