Astrologie

Oops! Dit zijn de bekendste stereotypes van de sterrenbeelden (die niet altijd waar zijn)

stereotypes-sterrenbeelden

Iedereen heeft wel eens vooroordelen. Zo ook in de wereld van sterrenbeelden en de astrologie. Alle sterrenbeelden hebben bepaalde karaktertrekken en soms past het sterrenbeeld precies bij een persoon. Maar dít zijn de grootste stereotypes van alle sterrenbeelden, die vaak niet waar zijn.

Wij vertellen je de bekendste stereotypes van de sterrenbeelden (die niet altijd waar zijn)

Herken jij je wel of niet in deze stereotypes? 😉

Ram (21 maart – 19 april)

Stereotype: ongeduldig en impulsief
Nou, dat valt dus echt wel mee, hoor. Tuurlijk zijn Rammen enthousiast en ondernemen ze graag spontaan actie, maar écht ongeduldig en impulsief? Dat kunnen we dus ook op een iets minder negatieve manier zien.

Stier (20 april – 20 mei)

Stereotype: eigenwijs en standvastig
‘Eigenwijze draak (of stier)’ is iets wat deze tekens maar al te vaak horen. Maar eigenwijs is niet per se het goede woord voor de Stier. Graag zijn/haar/hun mannetje staan is een iets betere omschrijving.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Stereotype: meerdere persoonlijkheden en veranderend gedrag
Van de Tweelingen wordt vaak gedacht dat deze meerdere persoonlijkheden heeft en daardoor soms onbetrouwbaar kan zijn. Integendeel, want dit sterrenbeeld is júist een van de tekens die goed te vertrouwen is en altijd eerlijk z’n mening zou geven.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Stereotype: hooggevoelig en moody
Kreeften huilen dus niet zo vaak als iedereen denkt. Natuurlijk moet je af en toe een traantje wegpinken als je een zielige reclame ziet of een romantische film kijkt, maar het stereotype dat Kreeften 24/7 huilen is wat overdreven. *cries*

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Stereotype: trots en egoïstisch
Leeuwen staan graag in het middelpunt. En dat is maar goed ook, want ook in het middelpunt hebben we mensen nodig. Maar dit betekent niet dat Leeuwen voor niemand aan de kant zouden gaan en niet iemand anders ook wat spotlight zouden laten meepikken.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Stereotype: perfectionistisch en über clean
Maagden zijn perfectionisten, we know that. Graag alles schoon en aan de kant vinden ze dan ook heerlijk. Maar dat dit teken het niet aan zou kunnen als iets vies is? Grootste onzin óóit.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Stereotype: wispelturig
De Weegschaal kan zeker niet ontbreken in het lijstje van wispelturige sterrenbeelden. Echter is het niet zo dat dit teken nóóit keuzes kan maken. Als het écht belangrijk is, kun je op ze rekenen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Stereotype: intens en star
Schorpioenen denken graag na over dingen en kunnen voor sommige mensen wat intens overkomen. Vaak denkt men dan ook dat deze tekens heel star en heftig zijn. Dit teken kan soms moeite hebben met loskomen, maar dat kan ook komen door degene die tegenover ze staat. Sorry, not sorry.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Stereotype: angstig en loopt weg voor problemen
Boogschutters zitten vaak op het eerste vliegtuig weg van het probleem, wordt vaak gedacht. Dit teken is erg avontuurlijk en heeft vrijheid nodig. Als iets te heftig of te veel wordt, willen ze graag ontsnappen. Geen consequenties kennen, zo kun je het ook noemen, maar dit is dus echt niet áltijd het geval bij Boogschutters.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Stereotype: roekeloos en ambitieus
Wat is er mis met ambitie hebben? Vaak wordt gedacht dat de Steenbok er alles aan zal doen om zijn of haar ambitie te behalen. En daarbij maakt het niet uit wat er gedaan moet worden, hoe roekeloos het ook is, als het uiteindelijk maar goedkomt. Ook dit is weer wat overdreven, want dit sterrenbeeld is dan wel ambitieus, maar zal ook altijd opletten.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Stereotype: houdt niet van emoties en gevoelens
Ew, feelings. Dit is weer een gevalletje ‘het ligt eraan bij wie’, want ook Watermannen kunnen gevoelig zijn. Alleen is het soms gewoon wat lastig om dit te uiten. Bij mensen die ze echt vertrouwen, zal dit veel gemakkelijker gaan.

Lees ook:
Good to know! Deze herfstactiviteit past hélemaal bij jouw sterrenbeeld

Vissen (19 februari – 20 maart)

Stereotype: zoned out en iemand die vaak ontsnapt
Vissen zijn altijd druk bezig in hun hoofd. Ze denken vaak na over dingen en zijn met van alles om zich heen bezig. Daarom kan het zo zijn dat dit teken af en toe even wat rust nodig heeft en zich terug moet trekken van alles wat er om hem of haar heen speelt. Helemaal geen slechte karaktertrek dus.

Beeld: pinterest