Travel

De 5 leukste steden voor een weekendje weg met jouw lover

steden-nederland-weekendje-weg

Vind jij een leuke stad voor jullie romantische weekendje weg kiezen een beetje lastig? Maak je dan vooral geen zorgen, wij hebben de leukste steden in Nederland voor een weekendje weg voor jou op een rijtje gezet!

1. ‘s-Hertogenbosch

Zoek de Brabantse gezelligheid op in ‘s-Hertogenbosch, hier is een weekendje vertoeven namelijk zeker geen straf. Tijdens jullie weekendje weg is het een must om de binnenstad te bezoeken hier is namelijk genoeg te zien en te doen. Zo kunnen de Sint-Janskathedraal en de markt in de binnenstad echt niet ontbreken aan jouw sightseeing. Oh ja, als je toch op de markt bent proef dan vooral een vers worstenbroodje, want deze zijn echt amazing!

Zoek de romantiek op buiten de stad

Mocht je de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch binnen een middagje wel hebben gezien? Dan is het ook super leuk om het tijdens jullie weekendje weg buiten de stad op te zoeken. Zo zou je bijvoorbeeld Kamp Vught kunnen bezoeken of een bezoekje kunnen brengen aan de sauna van ‘s-Hertogenbosch, want samen even helemaal in de watten worden gelegd is toch wat je wil tijdens een weekendje weg! De sauna van ‘s-Hertogenbosch is erg dichtbij en ligt dan ook maar op ongeveer negen minuten rijden van de binnenstad.

View post on Instagram
 

2. Leiden

In het rijtje de leukste steden van Nederland mag Leiden zeker niet ontbreken. De Leidse Loper is een wandelroute door het centrum van Leiden, waar jij in totaal 24 historische gebouwen van de stad kunt zien. Het leuke aan deze wandelroute is dat je een app kunt downloaden, waarin je over ieder gebouw een geluidsfragment kunt beluisteren. Maar mocht het nou echt geen wandel weer zijn tijdens jouw weekendje weg? Dan kun je in Leiden ook heel goed shoppen en is het Corpus museum.

Budget tip: Zoek een hotel met parkeerterrein als je in het centrum van Leiden verblijft, want anders kunnen de parkeerkosten hoog oplopen en daar kun je beter een lekker wijntje van doen op het terras 😉

View post on Instagram
 

3. Breda

Breda is een van de leukste steden van Nederland door het bruisende centrum dat de stad te bieden heeft. Tijdens een weekendje weg met jouw lover is hier dan ook genoeg te doen. Zo kun je de prachtige kathedraal bezoeken, kun je een rondje door het mooie stadspark wandelen en kun je ook gewoon lekker een drankje op een van de vele terrassen van Breda doen.

Leukste activiteiten net buiten de stad

De binnenstad is dus erg leuk, maar voor de echt romantische activiteiten kun je het beste de rust net buiten de stad op zoeken. Hier is een rondje door het mastbos dan ook perfect voor. Maar voor de echt sauna liefhebbers heeft Breda ook een walhalla te bieden, net buiten de stad ligt namelijk de SPA ONE. Dit is een groot opgezette sauna die van alle gemakken is voorzien. Ideaal om hier een avondje te relaxen na een wandeling door het Mastbos!

View post on Instagram
 

Lees ook:
Dit zijn de leukste uitjes tijdens een romantisch weekendje weg

4. Leeuwarden

In Leeuwarden kun je tijdens jullie weekendje weg mooie wandelingen maken door het oude stadscentrum, maar als jullie meer van iets bijzonders houden dan kun je in Leeuwarden ook de Oldehove toren beklimmen waar je het mooiste uitzicht over de stad hebt. Nu het wat kouder wordt is Friesland natuurlijk ook de place to be om een rondje samen te gaan schaatsen.

View post on Instagram
 

5. Maastricht

Maastricht vinden wij een van de leukste steden van Nederland, omdat je hier ook een bezoekje aan de stad onder de grond kunt brengen. Zo zijn er verschillende grotten in Maastricht die je tijdens een middagje slecht weer heel leuk kunt bezoeken. Maar Limburg staat natuurlijk ook bekend om hun lekkere vlaai. Voor de lekkerste vlaaien van Maastricht moet je dan ook bij de Bisschopsmolen midden in de stad zijn waar je naast en vlaai kunt kopen ook een workshop Limburgse vlaai bakken kunt volgen. Hoe leuk? Mocht je nou meer willen weten over de Limburgse hoofdstad, lees dan een eerder artikel over de hotspots van Maastricht!

View post on Instagram
 

Beeld: pinterest