Travel

Déze steden in Europa zijn bereikbaar met de nachttrein

steden-nachttrein

Staat reizen maken op jouw to-do list voor 2024? Dan hebben we goed nieuws! Er bestaat namelijk een nachttrein waarmee je gemakkelijk een citytrip kunt maken binnen Europa. Het duurt wel iets langer, maar het is ook een stuk goedkoper – ideaal voor reislustige studenten.

Reizen met de nachttrein

De nachttrein is een tijdje weg geweest, maar he is back! Voor veel mensen was de trein niet hun nummer één keuze, als het gaat om verre reizen maken. Dit kwam vooral door de hoge prijzen en doordat het veel tijd kost. Veel mensen gingen toch liever met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming. Toch is daar nu verandering in gekomen! Met deze nachttrein reis je gemakkelijk af naar je favoriete Europese steden.

In 2021 werd de European Sleeper geïntroduceerd. Een nachttrein waarmee je slapend naar steden kunt reizen binnen Europa. Ook NS kwam met de Nightjet, deze rijdt al een tijdje naar plekken zoals Wenen, München, Innsbrück, Milaan, Verona en Venetië. Voor de slaapcabine betaal je wel iets extra’s, maar een zitplek heb je al vanaf dertig euro. En déze bestemmingen kun je tegenwoordig ook bereiken met de trein!

Berlijn

Woop woop, klaar voor een waanzinnig avontuur naar de gaafste stad in Europa?  Je kunt de vetste treinreis naar Berlijn maken! Hier zijn de details – markeer maandag, woensdag of vrijdag in je agenda, want dan vertrekt deze nachttrein. En geloof het of niet, binnen tien uur ben je in de Berlijnse vibes! Vertrekpunten? No worries, we’ve got you covered! Je kunt opstappen op meerdere plekken in Nederland, denk aan Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Een ticket scoor je al voor maar vijftig euro! Heel chill.

Praag

Nog een stad die gemakkelijk met de nachttrein te bezoeken is, is de hoofdstad van Tjeschie; Praag! Ook voor een ritje naar deze prachtige stad kan je opstappen bij verschillende stations en je bent – ongeveer – twaalf uur kwijt aan deze trip! Wij zijn onze koffers al aan het inpakken.

Binnenkort: Barcelona

Hier zijn we toch wel het meest excited over. Je kunt namelijk binnenkort helemaal naar Barcelona reizen met de trein. De route gaat door België en Frankrijk om vervolgens negen uur later te arriveren op de plaats van bestemming. Hoeveel een ticket exact gaat kosten weten we nog niet, maar de kans is groot dat het ieder geval goedkoper is dan een vliegticket. Wij kunnen niet wachten!

En European Sleeper is nog lang niet klaar met het introduceren van nieuwe bestemmingen die je kunt bereiken met de trein, want ook Stockholm komt eraan. Dus genoeg citytrips die je op je bucketlist kan zetten.

Beeld: instagram @amandaengstrand