Travel

Van deze spullen heb je achteraf spijt dat je ze mee hebt genomen op vakantie

spullen-vakantie-spijt

Op vakantie gaan is leuk, je koffer alleen inpakken wat minder. Helaas moet het toch gebeuren tenzij je de hele trip in dezelfde kleding rond wil lopen. Vooral meiden hebben vaak net iets te veel spullen mee als ze op vakantie gaan. Daardoor vinden ze vaak veel spullen als ze hun koffer weer uitpakken die niet gebruikt zijn. Herkenbaar? Je bent niet de enige!

Dit zijn typische dingen die jij altijd in je koffer propt, maar eigenlijk net zo goed thuis had kunnen laten liggen

Volgende keer toch even wat strategischer je koffer inpakken dus!

1. Kleren die nergens bij passen 

Als je op vakantie bent, is het natuurlijk dé tijd om jouw aller-mooiste items te dragen. Dat opvallende topje die al eeuwen in je kast ligt weg te schimmelen, die bikini die eigenlijk te klein is maar je toch niet kon laten liggen in de uitverkoop of die jeans met die gekke broekspijpen. Helaas zijn je goede voornemens van korte duur en laat je ze toch in je koffer liggen. Laat ze dan maar thuis liggen of verkoop ze. Kan je meteen sparen voor een nieuw tripje.

2. Te warme of te koude kleding

In Nederland zijn we vaak regen, kou en grijze wolken gewend maar op je vakantiebestemming niet. Toch is het lastig, als je op jouw koude kamer je koffer in zit te pakken, te bedenken dat op Aruba de kans klein is dat je zit te klappertanden. Prop daarom niet vijf truien in je koffer. Waarschijnlijk heb je aan één wel genoeg.

Ook kan het dat je juist iets té positief denkt en tien croptops inpakt. Helaas is het in Zweden bijna net zo koud als in Nederland dus ga je die waarschijnlijk niet gebruiken. Zonde.

3. Te veel electronica 

Je telefoon en oplader zijn essentails. Maar zijn je laptop, IPad, extra opladers, een camera met drie verschillende lenzen en 60 extra batterijen ook zo onmisbaar? De kans is groot dat je dit misschien heel kort of helemaal niet gebruikt. Ook is het juist goed om op vakantie daar juist een beetje afstand van te doen. Scheelt weer ruimte.

Lees ook
Good to know! Dit is alles wat wel en niet mee mag in je handbagage

4. Te veel accessories

Naast alle jurkjes, rokjes, topjes en broekjes die je met al je kracht in je koffer geperst hebt, wil je ook nog accessories mee. Ketting voor bij dat ene jurkje, een hoed voor de zon, vijf zonnebrillen in verschillende kleuren, en misschien nog een extra telefoonhoesje. Zelfs door de kleine spullen raakt je koffer sneller vol. Denk er goed over na of jij het echt gaat dragen. Desnoods doe je al een aantal kettingen om, op de heenreis.

5. Te veel verzorgingsproducten en make-up

Het is op vakantie belangrijk om jezelf goed te verzorgen. Daarom is het ook zeker niet verboden om genoeg van deze goodies mee te nemen. Zonnebrand, make-up, make-up remover, bodylotion. Toch neem je altijd het zekere voor het onzekere en stop je toch onnodig veel extra’s in je koffer. Wees hierbij enorm selectief. Je hebt namelijk niet zeven verschillende soorten deodorant nodig en ook niet vijftien scheermesjes.

De conclusie is om je koffer efficiënt in te pakken en spullen met mate mee te nemen. Hierdoor voorkom je een overvolle koffer én houd je ruimte over voor souvenirs. Yay!

Beeld: Pinterest