Lifestyle

Trend-alert! Déze 5 sporttrends gaan we overal zien dit jaar

sporttrends-2023

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje aan de gang, de velen zullen dan ook alweer zijn begonnen in de sportschool. Elke dag dezelfde oefeningen doen wordt na een langere tijd natuurlijk ook een beetje saai, daarom is het tijd voor wat anders. We got you! Want Deze vijf bijzondere sporttrends gaan we namelijk overal zien dit jaar.

1. 12 / 4.8 / 30

We beginnen het rijtje van sporttrends van 2023 met een TikTok-trend. En de kans is groot dat je deze al eens voorbij hebt zien komen op je foryoupage. Tegenwoordig zijn steeds meer sporters die de 12-4.8-30 work-out proberen. De work-out is onwijs goed om calorieën te verbranden, je loopt namelijk voor een half uur lang op een tempo van 4,8 km met de helling op stand twaalf. Het klinkt best makkelijk, maar volgens veel TikTokkers is een half uurtje toch echt wel vermoeiend. Het is wel de meest effectieve manier om je hamstrings en je bilspieren te trainen. Ga jij deze trending work-out proberen in de sportschool? 😉

2. Rocycle

Deze trend ken je misschien nog niet, maar is daardoor niet minder leuk. Het is een trend die vooral veel in de grote steden veel gedaan wordt. Het is eigenlijk niets anders dan met een groepje fietsen in een indoor studio. Maar deze uit Amerika overgewaaide trend is wel iets meer dan dat, het gebeurt namelijk in een donkere kamer met harde muziek. Dat klinkt best leuk, toch? Deze work-out zorgt er niet alleen voor dat je bovenlichaam wordt getraind, maar je werkt ook aan je uithoudingsvermogen en je mindset. Door de motiverende woorden van je trainer krijg je veel meer energie voor het fietsen. Het is een echte full-body work-out die zeker in dit rijtje hoort, dus!

3. Prāṇayāma

Het is altijd fijn om tussen alle drukte door even te kunnen ontspannen. Yoga kan daar heel goed bij helpen, maar nu is er in 2023 ook een nieuwe sporttrend bijgekomen, namelijk prānayāma, wat verlening van je levenskracht betekent. Tijdens de prānayāma ben je vooral bezig met je innerlijke energie. Dit doe je door middel van eenvoudige ademhalingsoefeningen en lichaamsbewegingen. Steeds meer yogascholen doen mee met deze trend. Er zijn al verschillende prānayāma cursussen en workshops, zodat je deze techniek goed onder controle kan krijgen. Ga jij deze trend ook proberen?

 Lees ook:
Met déze tips blijf je gemotiveerd om te gaan sporten

4. Hyrox

Ook deze trend heeft weer een bijzondere naam en hoort ook in het rijtje van sporttrends van 2023. Het is namelijk een grote hype binnen de sportwereld. Hyrox is de nieuwste uitdaging waarbij er vooral wordt gefocust op kracht en cardio. Deze sport wordt vaak beoefent tijdens een event waar sporters het tegen elkaar kunnen opnemen in een competitie. Hardlopen en krachtoefeningen worden hierbij afgewisseld terwijl de sporters een parcour afleggen. Steeds meer sportscholen doen mee aan de nieuwe competitie, maar vergis je niet dat een wedstrijd vrij pittig kan zijn! Durf jij het aan?

5. Biophilia

En als laatste in het rijtje van sporttrends van 2023 hebben we Biophilia. En we snappen het als je hier nog nooit van gehoord hebt. Het is een oude term die ‘liefde voor het leven’ betekent. Zo hebben we ook gemerkt dat we steeds meer contact willen maken met de natuur. We komen door onze drukke leventjes nauwelijks meer buiten en daarom wordt de behoefte om buiten te gaan sporten steeds groter. Vooral nu de temperaturen buiten langzaam weer beginnen te stijgen. Daarom moeten we allemaal massaal biophilia-oefeningen gaan doen. Denk hierbij aan zwemmen in de zee, hardlopen in de duinen of even lekker een rondje fietsen in het bos, maar bootcampen in het park mag natuurlijk ook, zolang je maar buiten bent.

Beeld: Pinterest