Love

Het is bewezen: mensen die sporten presteren minder goed in bed

sporten minder in bed

De zomer komt er weer aan, dus we staan massaal weer te trainen in de sportschool. Soms is het best wel lastig jezelf te motiveren om te gaan sporten, maar als je eenmaal bent geweest voel je je direct weer fit. Helaas heeft sporten ook nadelen en wij vertellen je daar meer over.

Onderzoek niet sporten

Dit is misschien een nadeel voor de sporters onder ons, maar goed nieuws voor de mensen die niet regelmatig in de gym te vinden zijn. Uit een onderzoek, met ruim 1.000 deelnemende koppels die allemaal tussen de 25 en 45 jaar zijn, bleek dat sporten een negatief effect heeft op je prestaties in bed. Alle koppels die hieraan meededen hadden een vrij normale indeling van hun dagen. Ze hadden een baan, een sociaal leven en hobby’s. Ook had 52% van de koppels één of meerdere kinderen. Aan iedereen werd gevraag naar hun bezigheden gedurende de dag en alle activiteiten moesten ze een cijfer geven. Hieruit kwam al snel dat partners die wel regelmatig sporten minder goed waren in bed.

Lees ook: 
Bewezen: lang met je partner in bed liggen is goed voor jullie relatie

Resultaten

72% van de deelnemende koppels gaf de bedprestaties van hun partner een hoger cijfer wanneer hun partner niet sportte. Het cijfer was gemiddeld een 8,2. De stelletjes waarbij ze allebei regelmatig sporten, gaven hun bedprestaties een lager cijfer en kwamen niet boven de 7,0 uit.

Onderzoekers hadden hier een duidelijke verklaring voor. Door veel te sporten heb je minder energie voor een avontuurtje tussen de lakens en de energie die je dan over hebt gebruik je liever om heerlijk te kunnen ontspannen. Het is dus duidelijk dat je door regelmatig te sporten minder goed in bed bent. Dit klinkt voor ons als een goede reden om de sportschool een keertje over te slaan.

Beeld: Pinterest