Food

Deze 5 spooky cocktails zijn perfect voor Halloween

halloween-cocktail

Het is oktober, de maand van Halloween. Wij zijn al super excited voor het spooky seizoen. Om in de stemming te komen, hebben wij 5 cocktails op een rijtje gezet die perfect zijn voor Halloween. 

1. Bloody Martini

Deze rode cocktail krijgt zijn bloederige kleur van granaatappel sap. Zo maak je hem: Gooi 7-8 ijsblokjes in een cocktail shaker en giet daar 15 milliliter extra dry vermouth bij. Even een paar keer doorroeren, en dan schenk je nog 75 milliliter dry gin en 60 milliliter granaatappel sap daarbij. Nog een keer langzaam doorroeren, uitgieten in een martini glas en tadaa! Je bloederige halloween cocktail is ready to serve. Om hem extra spooky te maken kan je in het glas een vampieren gebitje van snoep leggen, zoals op onderstaande foto!

2. Heksen Sangria

Een van de enge, maar lekkere cocktails die je deze halloween wil serveren is toch wel deze heksen sangria. Pureer 110 gram bramen in een kleine schaal. Giet dit samen met een fles donkerrode wijn in een karaf. Schenk hier nog 120 milliliter brandy, 355 milliliter cranberry sap en 355 milliliter Sprite bij. Snijd vier pruimen in stukjes, en 110 gram rode druiven door de helft. Gooi dit samen met nog 110 gram bramen bij het mengsel in de karaf. Even goed doorroeren en klaar is je heksen sangria! Volop genieten van deze spooky halloween cocktail.

3. Spooky Shots

Deze schattige spook shots zijn perfecte cocktails voor aankomende halloween. Schenk een scheutje melk naar keuze in een blender, doe hier drie scheppen vanille ijs en een grote toef slagroom bij. Giet hier nog 60 milliliter Creme de Cacao bij en blend tot het mooi vloeibaar is. Giet het mengsel over in kleine shot glaasjes. Om het helemaal spooky te maken kun je de rand van de glaasjes met wat zwarte suiker of sprinkles versieren. Tip: voor een alcohol vrije versie kun je de Creme de Cacao weglaten.

4. Monster Mash Margarita

Doe 60 milliliter Tequila, 120 milliliter bloedsinaasappel sap, 30 milliliter limoen sap ijs en wat zoetstof naar smaak in een cocktailshaker. Even goed doorschudden tot het goed gemixt is. Giet het mengsel in een glas met ijs en maak het af met een roerstokje met een snoep-oogbal eraan. Hiermee creëer je een lekkere halloween cocktail.

Lees ook:
Dit zijn 10 lekkere herfstcocktails die je een keer geprobeerd moet hebben

5. Vampieren cocktail

Deze leuke cocktail die geïnspireerd is door vampieren, word geserveerd in een martini-glas met wat granaatappel drizzle. Om die te maken giet je 120 milliliter granaatappel sap in een pan samen met 65 gram fijne suiker. Breng dit langzaam aan de kook en laat het dan op een middellaag vuur even indikken, ongeveer 8 tot 10 minuten. Zet dit aan de kant om af te koelen terwijl je de cocktail maakt. In een cocktail shaker gevuld met ijs giet je 30 milliliter witte rum of vodka, 15 milliliter Malibu, 15 milliliter koffielikeur, 60 milliliter volle melk of ongeklopte slagroom. en een paar druppels vanille. Shake het geheel goed door elkaar. Giet de afgekoelde drizzle van eerder in het martini glas en giet daar dan de drank uit de cocktailshaker overheen. Leg hier wat chocolade spinnen of vleermuisjes op on hem helemaal halloween proof te maken.

Beeld: pinterest

Must reads 👀