Beauty

Dit speciale ingrediënt is de oplossing tegen vet haar

speciaal-ingredient-vet-haar

Wordt jouw haar erg snel vettig en moet je daardoor vaak je haar wassen? Daar is een geweldige oplossing voor. Op TikTok is er een speciaal ingrediënt langsgekomen, maar wat voor ingrediënt is dit precies?

Veel haar, veel talg

Veel meiden hebben last van vet haar en dat is natuurlijk niet erg prettig. Je weet wat ze zeggen: ‘als je haar maar goed zit’. Maar waardoor krijgen we eigenlijk zo snel last van vet haar? Het zal je misschien niets verbazen dat vet haar ontstaat door overmatige talgproductie. Je bent dan ook niet de enige die hier last van heeft, want onze hoofdhuid maakt nu eenmaal veel talg aan. En wist je ook al dat je hoofdhuid niet veel verschilt met de rest van je lichaam, er groeit alleen meer haar. En daardoor maakt de hoofdhuid dus ook meer talg aan. Het is dus ook niet zo gek dat de grootste talgklieren ook op de plekken te vinden zijn waar het meeste haar groeit.

Ook zijn er verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je hoofdhuid extra talg aan maakt. Denk hierbij aan: genen, hormonen, zwangerschap, het klimaat, stress, een ongezonde leefstijl, slechte hygiëne of verkeerde haarproducten.

Lees ook:
Dit is het perfecte kapsel om vet haar te verbergen

Speciaal ingrediënt tegen vet haar

Nu zitten we allemaal te wachten op dat ene speciale ingrediënt. De oplossing is niet erg ingewikkeld. TikTokker Elle heeft het antwoord. De oplossing is namelijk… een salicylzuurbehandeling. “Voor mijn mede-vetharige meiden, gebruik één keer per week salicylzuurbehandeling in je haar. Het verwijdert alle dode huid, alle opeenhoping van producten (zoals droogshampoo) en het verwijdert de overtollige olie”, verteld Elle.

Dr. Sonia Khorana (dermatoloog) heeft op haar Instagram-pagina gereageerd op een video van een influencer. Ze geeft aan dat ze het helemaal eens is met wat TikTokker Elle heeft gezegd. Dus probeer deze behandeling zeker een keer uit. Deze behandeling staat vooral bekend bij het helpen van de whiteheads en mee-eters. Ook is het belangrijk om te herkennen hoe het de dode huidcellen exfolieert. Deze behandeling is vooral fijn voor mensen die last hebben van seborroïsche eczeem, roos en dus ook als je snel vettig haar krijgt.

Maar om irritatie te voorkomen moet je er wel voor zorgen dat je dit ingrediënt niet vaker dan twee keer per week gebruikt. En let wel op, dit ingrediënt niet voor iedereen ideaal. Heb jij last van een gevoelige huid of heb je last van een droge hoofdhuid? Dan kan je deze tip beter overslaan.

View post on Instagram
 

Beeld: instagram: @matildadjerf