Travel

Solo reizen? Dit zijn de beste bestemmingen als je in je eentje reist

sterrenbeeld-trip-reis

Een solo reis is een enorm avontuur, wat bij veel mensen op de bucketlist staat. Wel is het natuurlijk handig om je van tevoren een beetje te verdiepen. Staat een solo reis nog bij jou op de planning? Dan zijn dít de beste bestemmingen!

Solo reizen

Solo reizen is natuurlijk heel tof. Je kan je eigen plan trekken in het land waar jij graag naartoe wilt, zonder dat je rekening hoeft te houden met wat anderen willen. Don’t get me wrong, een vakantie met je vriendinnen of partner is natuurlijk ook geweldig. Maar een solo reis is tóch net effe wat anders. Wil jij graag in je eentje op vakantie, maar weet je nog niet zo goed waar naartoe? No worries, dít zijn de beste bestemmingen volgens TikTokker en reis-influencer She traveled the world.

Portugal

Portugal is dé perfecte bestemming voor je eerste solo reis. Je kan er onwijs veel verschillende dingen doen. Je kunt de natuur ontdekken of het bruisende stadsleven van dichtbij meemaken. Daarnaast is Portugal op dit moment één van de meest veilige landen ter wereld, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. Plus, het is slechts drie uurtjes vliegen terug naar Nederlandse grond. Mocht er dus toch iets gebeuren, ben je binnen no-time weer thuis! Toch wel een lekker gevoel, voor je eerste solo reis.

Griekenland

Ook Griekenland is een perfecte bestemming voor mensen die graag solo willen reizen. Zowel het vaste land als de eilanden hebben veel te bieden en te bekijken. Het is niet voor niets al jarenlang één van de meest populaire vakantiebestemmingen. Je kunt op één plek blijven, of gaan eilandhoppen. Geniet overdag van een heerlijke cocktail aan het strand en duik ‘s nachts de nachtclubs in. Heer-lijk!

Costa Rica

Durf jij het voor je eerste vakantie in je eentje wel iets verder van huis te zoeken? Dan is Costa Rica dé bestemming voor jou. Het is natuurlijk een prachtig land, wat ook nog eens een goede infrastructuur heeft. Je kunt er makkelijk met het openbaar vervoer reizen, maar als je het budget hebt kun je ook een auto huren. Op die manier kun je de diepste wildernissen en de meest bruisende steden bezoeken!

View post on TikTok

Lees ook:
De 7 mooiste bestemmingen voor de eerste vakantie met je lover

Voorbereiding is key

Hoe gaaf solo reizen ook is, het is natuurlijk heel belangrijk om je goed te verdiepen in een land voordat je er naartoe gaat. Doe altijd onderzoek naar criminaliteit – helemaal als vrouwelijke solo reiziger, hoe unfair dat ook is – en zorg dat je alles te weten komt over de omgeving. Geef ook het adres waar je verblijft altijd aan mensen thuis. Solo reizen is spannend, maar als je je goed voorbereidt, kan er niks fout gaan!

Beeld: Pexels

Must reads 👀