Health

Volgens experts ga je door deze 9 dingen sneller oud lijken

sneller-oud-lijken

Wist je dat hoe snel je oud wordt voor slechts 30% aan je genen ligt? De andere 70% heeft helemaal te maken met je levensstijl. En volgens experts maken deze negen dingen je sneller oud!

1. Te weinig koolhydraten eten

Probeer jij een beetje te letten op wat je eet met een low carb diet? Misschien goed voor je figuur, maar dit is één van de dingen waar je sneller oud door gaat lijken. Koolhydraten zijn namelijk onwijs belangrijk voor een goed dieet en een goed dieet is weer belangrijk om er jong uit te blijven zien.

2. Je eet niet kleurrijk genoeg

Je hebt vast al wel eens gehoord dat je kleurrijke maaltijden moet eten. En dat is ook écht zo! Kleurrijk eten is de key tot charmant ouder worden. En nee, dan bedoelen we niet dat je zoveel mogelijk gekleurde Haribo-beertjes naar binnen moet werken. Probeer dagelijks minstens vier verschillende kleuren groenten en fruit te eten om mooi ouder te worden!

3. Teveel junkfood eten

Eventjes op de brakke zondag door de McDrive, of eten bestellen omdat je geen zin hebt om te koken. We maken ons er allemaal schuldig aan, maar ook hiermee riskeer je dat je sneller oud gaat lijken. Buiten dat riskeer je door junkfood te eten allerlei enge ziektes zoals kanker of dementie en dat wil je natuurlijk niet. Dus misschien de Burger King toch maar een keertje overslaan.

Lees ook:
Het is bewezen! Karaoke is dus heel goed voor je gezondheid

4. Je telt je calorieën

Om nog even in de trant van voeding te blijven, ook calorieën tellen helpt je om sneller oud te lijken. Zodra je ouder wordt, verandert je lichaam én dit is helemaal niet erg! Wat wel ontzettend belangrijk is, is dat je je lichaam goed blijft onderhouden. Zorg dus dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en probeer je calorie-inname niet zo nauwkeurig bij te houden. Als je gezond eet, is er niks aan de hand.

5. Alcohol drinken na een stressvolle dag

Niets is lekkerder dan ontspannen met een lekker wijntje na een lange, stressvolle dag. Maar alcohol brengt allerlei negatieve invloeden met zich mee, al helemaal wanneer je het drinkt om stress te verminderen. Ook dit is één van de boosdoeners waardoor je sneller oud gaat lijken. Volgende keer dus liever een lekker sapje of glaasje water pakken, dus.

6. Je beweegt niet genoeg

Genoeg beweging is de key tot gezond en mooi ouder worden. Zodra je ouder wordt verlies je spiermassa en heb je een grotere kans om te vallen. Door je spieren dagelijks op gang te houden blijf je een stuk stabieler, waardoor je ook veel gezonder oud wordt.

Lees ook:
4 voordelen van daten met een jongere man

7. Je drinkt teveel cafeïne

Ben jij ook helemaal verslaafd aan een lekker kopje koffie? Dan hebben we slecht nieuws. Koffie kan ervoor zorgen dat je sneller oud gaat lijken. No worries, twee tot drie kopjes per dag kunnen nog geen kwaad. Maar als je meer dan dit drinkt, neemt het hormoon DHEA af. Dit is een hormoon dat voor je jeugdige uitstraling zorgt en ontstekingen verminderd. Hiervan wil je de aanmaak dus niet afremmen. Hou het dus maar lekker bij twee tot drie kopjes per dag 😉

8. Je supplementen niet wisselen

Als je dagelijks voedingssupplementen neemt, is het verstandig deze af te wisselen. Zodra je ouder wordt veranderen de behoeften van je lichaam. Switch daarom eens van supplementen naar mate je ouder begint te worden!

9. Te lang opblijven

Last but not least, te lang opblijven kan er ook voor zorgen dat je sneller ouder gaat lijken. Een goed slaapritme is ontzettend belangrijk om je jeugdige uitstraling te behouden. Probeer je daarom strak aan een slaapritme te houden waarbij je minstens acht uur slaap krijgt! Dit voorkomt permanente wallen en kringen onder je ogen. Daar wordt natuurlijk niemand gelukkig van.

 

Beeld: Pinterest