Love

Volgens onderzoek krijg je sneller een hoogtepunt met sokken aan

sneller-een-hoogtepunt-met-sokken-aan

Je sokken aanhouden terwijl jij en je partner the dirty doen, voelt misschien niet heel sexy. Maar volgens wetenschappers is dit wel goed om te doen: kennelijk kom je namelijk sneller tot een hoogtepunt met je sokken aan!

Sneller een hoogtepunt met sokken aan

Ja, ook wij keken even gek op toen we dit voor het eerst lazen. Je sokken aanhouden in bed is natuurlijk niet echt bepaald sexy. Hierom vliegen de sokken normaal gesproken de kamer door wanneer jij en je partner intiem worden. Logisch, want je wil je wel aantrekkelijk voelen voor je partner. Maar misschien is het toch maar beter om je sokken niet uit te doen. Kennelijk kom je namelijk veel sneller tot een hoogtepunt met je sokken aan!

Veilig gevoel vanuit de oertijd

Het klinkt natuurlijk een beetje gek om je sokken aan te houden tijdens jullie intieme momentje. Want hoe kunnen je voeten nou weer geassocieerd zijn met een hoogtepunt? Maar eigenlijk, als je erover nadenkt, is het heel erg logisch. Vanuit de oertijd associeren wij onbewust nog steeds koud met gevaar en warmte met veiligheid. En het is nou eenmaal zo dat je voeten het snelst koud worden, omdat die het verst van je torso zitten. Daarom kan je waarschijnlijk niet goed ontspannen wanneer je koude voeten hebt en zal je veel minder snel tot een hoogtepunt komen. Maar dat is niet het enige waar je sokken tijdens sexy time goed voor zijn.

Lees ook:
Met déze vier standjes bereiken vrouwen gemakkelijker een hoogtepunt

Een intenser hoogtepunt

Goed, door je geliefde sokken aan te houden kan het dus serieus zijn dat je sneller tot een hoogtepunt komt. Maar dit is dus niet het enige voordeel. Kennelijk wordt je hoogtepunt ook een stuk intenser als je je sokken aanhoudt! Ook dit heeft weer te maken met de warmte van je voeten. Doordat je voeten warm zijn, wordt je bloedcirculatie namelijk een stuk beter. En zoals je waarschijnlijk wel weet, is de intensiteit van je hoogtepunt hier afhankelijk van. Dan dus toch maar een keertje je sokken aanhouden in bed!