Lifestyle

Koukleumen opgelet! Dit is de reden dat je het altijd koud hebt

koud-tips

We houden ervan om lekker met een dekentje op de bank te zitten. Wij op de redactie van Girlscene zijn dan ook échte koukleumen. Maar waarom hebben we het eigenlijk altijd zo koud? Dat hebben wij voor je uitgezocht!

De reden dat we het altijd koud hebben

Heb jij het vaak een stuk kouder dan je vrienden of familie? Dit kan door verschillende dingen komen. Zo hebben vrouwen het sneller koud dan mannen. Dit komt door het hormoon oestrogeen. Dit hormoon regelt de temperatuur van ons lichaam. Vrouwen hebben ook minder spiermassa dan mannen, en spieren geven warmte af. Ook is er uit een Canadees onderzoek gebleken dat mensen met meer familie en vrienden, het vaker warm hebben. Vrouwen hebben ook vaker koude handen en voeten dan mannen, omdat de doorbloeding bij vrouwen wat minder goed is.

Lees ook:
Last van een herfstdip? Met deze tips kom je er zo weer vanaf!

Oplossing

Maar wat kunnen we hier nou tegen doen? Allereerst is het belangrijk dat je genoeg nachtrust pakt. Ook helpt het om genoeg ijzer te eten. Dat zit in vlees, bonen, peulvruchten en melk. Verder is het ook belangrijk om genoeg te drinken, zo’n twee liter water minimaal per dag. En ook een wandeling of bewegen in het algemeen kan ervoor zorgen dat je het warmer krijgt. Dat zorgt voor een goede doorbloeding in je lichaam, en dit zorgt er weer voor dat je het warmer hebt. Hopelijk heb je wat aan deze tips! En anders duiken we gewoon weer lekker met een dekentje en een warm kopje thee op de bank.

Beeld: pinterest

Must reads 👀