Food

Déze vette hap van de snackbar bevat de meeste calorieën

snackbar-vette-hap

Iedereen trakteert zichzelf soms wel eens op een vette hap van de snackbar. Niet zo gezond natuurlijk, maar wel onweerstaanbaar lekker! Als je dan toch op de calorieën wil letten, vertellen wij je welke vette hap van de snackbar de meeste calorieën bevat.

Vette hap van de snackbar

Vaak denken we dat de snacks bij de snackbar allemaal ongezond zijn, maar dat is dus niet helemaal waar. Want de grootste reden dat de snacks ongezond worden is door het toegevoegde zout en de flinke klodder mayonaise. Uit de voedingstest van Quest is namelijk gebleken dat bepaalde frituursnack toch niet zo ongezond zijn als we dachten.

Voedingstest

Quest heeft in deze voedingstest vijf heerlijke snackbar snacks met elkaar vergeleken. De kroket, frikandel, berehap, kaassoufflé en bamischijf werden eens goed onder de loep genomen. De kaassoufflé en bamischijf eindigde op de derde en vierde plek. Een kaassoufflé bevat namelijk helemaal geen echte kaas en deze nepkaas zit bomvol slechte vetten. En de bamischijf bevat heel veel toegevoegde suikers. Niet bepaald gezond dus. De frikandel krijgt een tweede plaats in dit rijtje. Frikandellen bevatten dan wel minder vetten, maar door het vele zout dat is toegevoegd is deze niet op nummer één geëindigd.

Lees ook:
Déze frituursnack ben jij volgens je sterrenbeeld

Minst gezonde snack

Maar nu willen we natuurlijk wel weten welke snack dan het ongezondst is. En dat is berehap. Deze vette hap weegt namelijk wel twee keer zo veel dan de andere snacks, dus bevat ook het dubbele aantal aan calorieën. Tijdens het eten van deze snack krijg je 50% meer zout binnen dan de aanbevolen hoeveelheid. Daarmee is besloten dat de berenklauw de minst gezonde snack is van de snackbar. Wil je toch lekker snacken, maar zo min mogelijk calorieën binnenkrijgen? Kies dan voor een lekkere ouderwetse kroket. Deze snack bevat namelijk veel minder zout en staat daarom op nummer één in dit lijstje.

Beeld: Pinterest