Travel

Science says: deze lekkere snack voorkomt een jetlag

snack-voorkomt-jetlag

Niets is vervelender dan je vakantie beginnen met een 1-0 achterstand. Maak je een verre reis naar een land in een andere tijdzone, dan kan een jetlag heel wat roet in het eten gooien van je gezellige plannen. Uit onderzoek is gebleken dat we er zelf wat aan kunnen doen en door het eten van déze lekkere snack minder last hebben van een jetlag. Saaay what?!

Onderzoek

De slimme koppen van de universiteit van Sydney’s Charles Perkins Centre hebben onderzoek gedaan naar het tegengaan van een jetlag. Dit deden zij in samenwerking met een Australische vliegtuigmaatschappij genaamd Qantas. Zij zochten samen uit hoe je lange vluchten zo comfortabel mogelijk kon maken en reizigers een vervelende jetlag kan besparen. Tijdens het onderzoek keken ze naar verschillende slaapschema’s, verlichtingen en dus ook maaltijden. Hieruit kwam iets heel bijzonders. Je voorkomt een jetlag namelijk door het eten van een kleine, lekkere snack. Chocolade! Samen met chili schijnt dit hét wondermiddeltje te zijn om opgewekt je vakantie door te brengen. Wanneer je dit eet is de impact van het tijdsverschil een stuk kleiner en voel jij je minder vermoeid tijdens de reis. Dit gaan wij zeker uitproberen op onze aankomende vacay!

Deze snack voorkomt een jetlag

Je hoort het! Tijdens je volgende verre reis is het dus een goed idee om een lekkere chocoladereep mee te nemen. Maar waarom eigenlijk? Dit heeft voorname te maken met het stofje tryptofaan. Dit is een eiwit wat veel in chocolade te vinden is. Dit eiwit maakt serotonine aan, waardoor je makkelijker in slaap valt. Zo is een lange vliegreis makkelijk te overbruggen en voel jij je helemaal uitgerust als je uitstapt op je vakantiebestemming. Dit stofje komt ook voor in melk, kaas, vlees en kip. Houd je niet zo van een reepje zoetigheid, dan kan je altijd nog een kaasplankje bestellen in het vliegtuig 😉

Lees ook:
Met déze TikTok hack kun je meer bagage meenemen in het vliegtuig

Tips voor een jetlag

Naast het eten van chocolade en chili, heeft de universiteit nog wat trucjes om je jetlag te verminderen:

  • Drink genoeg water
  • Vermijd cafeïne en alcohol, dit kan je slaap verstoren of in de weg staan
  • Ga naar buiten als het licht is/ de zon opkomt
  • Blijf in beweging op de vlucht (bijv. loop af en toe het gangpad door)
Beeld: pinterest