Lifestyle

Dit zijn de 5 smerigste voorwerpen bij jou in huis

smerigste-voorwerpen-in-huis

Denk je dat jouw huisje wel netjes schoon is altijd? Mhh, dan zijn er misschien toch een paar plekjes waar je wat extra aandacht aan moet besteden. Dit zijn namelijk de 5 smerigste voorwerpen bij jou in huis!

1. Sleutels en portemonnee

Elke dag heb je deze twee voorwerpen wel in je hand. Ze gaan overal mee naar toe en hoe vaak maak jij je sleutelbos op je portemonnee eigenlijk schoon? Waarschijnlijk nooit! Denk eens na hoevaak jij de sleutels al in het sleutelgat hebt gestopt en alle bacteriën die zich daar ophopen. Getsie! Dit komt vervolgens weer allemaal aan je handen te zitten. Misschien toch een goed idee om je sleutels even in een bakje desinfectie te weken!

2. Badmat

Je stapt elke dag met je vieze voeten op de badmat wanneer je de douche in stapt en daarna eruit met je schone voeten. Niet zo handig dus! Zo verspreid je iedere dag allemaal bacteriën door de hele badkamer heen. Zeker als je in de badkamer wel eens je schoenen aan hebt, is het wel zo verstanding om de mat regelmatig een wasbeurtje te geven!

3. Koffiezetapparaat

Ja, je leest het goed! Deze zag je wellicht niet aankomen. Voor veel mensen is een vers bakkie het standaard ochtendritueel. Je raakt het apparaat misschien wel meerdere keren per dag aan en vergeet hem vaak mee te nemen tijdens de grote schoonmaak. Daarnaast is het volgens The Public Health and Safety Organisation ook een broedplaats voor schimmels! Spoel je koffiezetapparaat wekelijks door met witte azijn en haal een schoon doekje door het waterreservoir heen om schimmel te voorkomen!

Lees ook:
Oeps! Zo gevaarlijk is het nou eigenlijk om met je huisdier te slapen

4. Tandenborstelbakje

Je wordt ‘s ochtends wakker en het eerste wat je doet is lekker fris je tandjes poetsen. Nou, zo fris is dat helemaal niet! Nadat je je tanden hebt gepoetst, zitten je handen vol met de coliform bacterie. Je tandenborstel is altijd nog een beetje nat als je hem terug zet in het bakje. Droog voortaan je tandenborstel goed af en doe het bakje elke week even in de vaatwasser.

5. Handtas

Net zoals je sleutelbos en portemonnee, gaat je handtas ook overal mee naar toe. En je doet er ook nog eens van alles, zoals bijvoorbeeld die vieze sleutelbos van je! Die handtas zetten we zomaar overal neer, om hem vervolgens weer op de eettafel neer te zetten. Niet zo hygiënisch nee! Ons advies, ruim je tas regelmatig uit en (als het mogelijk is) maak de buitenkant schoon met heet water.