Health

Dit is de reden dat je soms slecht slaapt na het drinken van alcohol

slapen-alcohol-slaap-tips

Je herkent het vast wel wel: je hebt een aantal wijntjes gedronken met de meiden, maar zodra je thuis in bed ligt begint alles te draaien en heb je een mega misselijk gevoel. Niet echt chill, maar hoe komt het nou eigenlijk dat je slecht slaapt als je alcohol hebt gedronken? Wij leggen de reden aan je uit!

Slecht slapen

Na iets te veel drankjes met je vriendinnen hoop je natuurlijk thuis meteen als een blok in slaap te vallen. Maar vaak valt de realiteit toch tegen en lig je nog de hele nacht te woelen en te draaien. Waardoor je ‘s ochtends wakker wordt met mega grote wallen en dat is natuurlijk niet wat je wil! Maar hoe komt het nou dat je zo slecht slaapt als je een drankje hebt gedronken?

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat dit komt doordat je hersenen in herstel gaan als de alcohol wordt omgezet. Hierdoor begin je vaak te draaien, te rollen of wild te dromen, waardoor de kans groter is dat je wakker wordt en je gekke dromen zal onthouden. Maar hier blijft het niet bij, alcohol heeft namelijk ook effect op je blaas. Zo wordt er meer urine aangemaakt, waardoor je ‘s nachts ook veel vaker moet plassen. Aha!

Lees ook:
Zó neem je shotjes zonder de sterke smaak te hoeven proeven!

Zere keel

Heb je ook wel eens last van een zere keel als je wakker wordt na een avondje feesten? Dan kan dat natuurlijk omdat je heel hard hebt meegezongen met alle hits, maar het kan ook komen door je gesnurk! Alcohol ontspant de spieren in je bovenste luchtwegen, daardoor ga je anders ademhalen dan normaal. nurken en moe wakker worden is niet echt lekker. Maar goed voor een avondje drankjes met je vriendinnen hebben we die slechte slaap wel over, right?

Beeld: Pinterest