Astrologie

Heb je vannacht slecht geslapen? Dit kan de oorzaak zijn

slecht-geslapen-volle-maan

Één keer in de maand is het volle maan. En als je een beetje verstand hebt van astrologie, dan weet je inmiddels ook wel dat deze flink wat invloed heeft op ons lichaam en onze geest. Dus heb je vannacht ook niet zo lekker geslapen? Dan kan de volle maan wel eens de oorzaak zijn, want de effecten hiervan voel je twee dagen ervoor én twee dagen erna nog. Wij leggen je uit hoe dit precies zit.

De effecten van een volle maan

Je hebt vast wel eens gehoord dat veel mensen slechter slapen tijdens een volle maan. En hoewel velen ook denken dat het een fabel is dat je tijdens de volle maan onrustiger slaapt, is het toch echt bewezen. Er zijn namelijk heel veel mensen die hier last van hebben, dus dit kan zeker een oorzaak zijn dat jij vannacht slecht hebt geslapen.

De invloeden van een volle maan kunnen er dus inderdaad door zorgen dat je korter en slechter slaapt. Dat begint al twee nachten voordat het volle maan is en kan een paar nachten daarna ook nog steeds aanhouden. “In de vijf nachten voor volle maan sliepen proefpersonen gemiddeld drie kwartier minder dan andere nachten. Daarnaast gingen ze 30 tot 80 minuten later naar bed”, schrijft Volkskrant.

Slecht geslapen

Er zijn waarschijnlijk nog meer redenen waarom we tijdens een volle maan slechter slapen dan normaal, maar volgens het onderzoek waar Volkskrant over schrijft heeft het te maken met het extra licht. Buiten is het een stuk minder donker wanneer de maan helemaal rond is en hierdoor kan je minder snel in slaap vallen of ‘s nachts vaker wakker worden. Doe voortaan dus goed je gordijnen dicht of een slaapmasker op om al het licht buiten te houden!

Lees ook:
Het is weer zover! Dit zul je merken van de volle maan in april 2023

Emoties en humeur

We slapen niet alleen massaal een stuk minder goed, maar de volle maan heeft ook een grote invloed op onze emoties en humeur. Rond deze tijd van de maand voelen we ons ietwat onrustig en zijn we snel overprikkeld. Volgens astrologen is dit helemaal niet zo gek, want op het moment dat er een volle maan is, is er een krachtig spanningsveld tussen het teken van de zon en het teken van de maan op dat moment. Als je merk dat je hier last van krijgt, probeer je dan op tijd te kalmeren voordat je in een mental breakdown beland. Pff, wat het heelal wel niet met je kan doen!

Dit hoeft overigens niet elke maand zo te zijn. Het heeft heel erg te maken met wélke volle maan er op dat moment tussen de sterren staat en de stand van de planeten. Het hangt ook nog eens af van welk sterrenbeeld jij bent en of je hier dus op dat moment gevoelig voor bent of niet. Maak je er vooral geen zorgen over, want over een dag of twee is dit gevoel weer weg!

Must reads 👀