Beauty

Om deze redenen is het niet verstandig om met oorbellen in te gaan slapen

zonder-oorbellen-slapen

We get it, voordat je naar bed gaat, denk je er vaak niet aan om je oorbellen uit te doen. Waarschijnlijk ben je dan al zo moe dat het je niet veel meer uitmaakt. Maar toch is het verstandig om dit voortaan toch wel te doen. En wij vertellen je waarom.

Dit is de reden dat je nooit met oorbellen moet slapen

Volgens Heathline is het niet verstandig om ’s avonds je oorbellen in te houden, want hierdoor kun je bijvoorbeeld blijven haken achter je beddengoed of je haar, waardoor je oorlel kan scheuren en dat wil je natuurlijk niet! Draag je vooral grote hangers? Dan is het verstandig om hier echt naar te luisteren, want naast dat je gaatjes kunnen uitscheuren kun je ook veel hoofdpijn krijgen, omdat er harde onderdelen tegen je huid aan drukken.

Allergische reactie

Ook kun je een allergische reactie krijgen als je slaapt met je oorbellen in. Oorbellen zijn namelijk gemaakt van nikkel. Als je hier al niet zo goed tegen kunt, is het juist belangrijk dat je je oorlel wel die pauze geeft. Zo verklein je de kans op die allergische reactie. Dit gebeurt sowieso minder snel met oorbellen die van écht goud of zilver gemaakt zijn. Draag je langere tijd dezelfde knopjes? Maak deze van tijd tot tijd dan wel weer even goed schoon. En doe ze ‘s avonds toch maar gewoon uit. Dat zal je een hoop gedoe besparen.

Lees ook
Piercen of schieten? Dit moet je weten voordat je oorbellen laat zetten

Nieuwe gaatjes

Natuurlijk geldt deze regel niet als je net nieuwe gaatjes hebt laten schieten. Dan kun je je oorbellen gewoon dag en nacht dragen. Als je deze wel uit doet als ze net nieuw zijn, dan is de kans dat ze weer zullen dichtgroeien namelijk behoorlijk groot. En dat wil je niet!

Beeld: pinterest