Health

Dit is waarom slapen met een ventilator niet goed is (én toch allemaal stug blijven doen)

Het is bloody hot deze zomer en dat betekent zwetende en slapeloze nachten. Ugh! Gelukkig is een ventilator de oplossing als je hier last van hebt. Zet dat ding lekker dicht naast je bed en laat hem de hele nacht zijn werk doen. Als je tenminste een ventilator hebt gescoord, want grote kans dat ze overal uitverkocht zijn…

Dit is de reden dat slapen met een ventilator slecht voor je is

Maar we hebben niet zulk leuk nieuws. Het is namelijk helemaal niet zo goed om met een ventilator aan te slapen. Lees snel verder waarom je best friend in de zomer niet zo’n goed idee is.

Allergieën

De enige manier om te kunnen slapen met zo’n hittegolf is een ventilator naast je bed zetten. Alleen blijkt dit dus helemaal niet zo goed te zijn voor je gezondheid… Zo’n ventilator kan namelijk snel onder de pollen en stof zitten en dat is niet zo prettig als je last hebt van allergieën zoals astma of hooikoorts…

Nog meer redenen

Daarnaast is een ventilator ook nog eens heel erg slecht voor je huid, want door die koude lucht van de ventilator krijg je veel sneller een droge huid. En ook al is het ‘s nachts heerlijk, de volgende ochtend heb je veel sneller last van zere spieren door die koude. Op zo’n stijf lichaam zit je ook weer niet te wachten, toch?

Lees ook
Handige tips om heerlijk te kunnen slapen tijdens deze warme nachten

Oplossingen zonder ventilator

Is het zonder je best friend echt niet te doen in je kamer? Probeer dan eens een paar uur voor het slapen je beddengoed in de vriezer te leggen. Zo heb je een ijskoud bed als je gaat slapen en dat is heerlijk tijdens zo’n hittegolf! En je raam helemaal open zetten en niet onder je beddengoed gaan liggen kan soms ook nog wel helpen. Goodluck girls!

Beeld: pinterest