Beauty

Good to know: slapen met sieraden kan gevaarlijk zijn

sieradentrends-lente-2023

Veel vrouwen dragen het liefst de hele dag sieraden, tijdens het douchen, tijdens het sporten en ook tijdens het slapen. Maar wist je al dat het gevaarlijk kan zijn om met sieraden te slapen? Wij vertellen je waarom dit is.

Slapen met sieraden

Waarschijnlijk spreekt het wel voor zich, maar slapen met sieraden kan zorgen voor irritaties en zelfs kleine wondjes aan de huid. Draag je veel ringen? Dan kunnen deze misschien wel je vingers knellen als je slaapt. Ook je ketting kan in de nacht te strak om je nek zitten, waardoor je misschien wel verstikt raakt. Verder kan het dragen van oorbellen zorgen voor irritatie of zelfs ontstekingen aan je oor.

Roestvrij staal

Sieraden heb je in allerlei soorten en vormen. Maar wist jij ook al dat sieraden die gemaakt zijn van roestvrij staal het beste geschikt zijn als je per se met sieraden wil slapen. Deze slijten namelijk minder snel en zijn vaak ook hypoallergeen. Ze zullen dus niet voor irritatie zorgen aan de huid. Ze zullen alleen niet meebuigen met je lichaam, omdat ze vaak wel hard zijn. Bij sieraden van zilver en goud zal je dit minder snel hebben.

Lees ook:
Trend-alert! Dit zijn de sieradentrends voor de zomer van 2023

Beschadigde sieraden

Verder kunnen fijne sieraden ook snel beschadigd raken als ze bijvoorbeeld in de nacht in de knoop komen met je kleding, je beddengoed of zelfs je haar. Je sieraden kunnen dan in de war raken, steentjes kunnen loslaten of er kan een knik komen in jouw kostbare sieraden. Daarom kun je ze maar beter af doen als je gaat slapen.

En als je ze dan opbergt, doe dit dan in een daarvoor bedoelt sieradendoosje. Je sieraden zullen dan minder snel oxideren en daardoor zullen ze langer blijven glimmen en dat is natuurlijk wat we graag willen. Probeer ook crèmes, douche- of badproducten en schoonmaakmiddelen ver uit de buurt te houden van jouw sieraden. In deze producten zitten vaak vol met chemische stoffen en die zullen ervoor zorgen dat je sieraden hun glans verliezen. Dus ook tijdens het sporten en douchen kun je je sieraden toch maar beter afdoen.