Health

Slaap je moeilijk door hooikoorts? Deze tips gaan je helpen

de-nacht-doorkomen-met-hooikoorts-tips

De lente is weer begonnen en langzaam maar zeker wordt het weer steeds wat lekkerder. En hoe fijn wij dat ook vinden, mensen met hooikoorts zijn hier minder blij mee. Heb jij hooikoorts en zoek je een manier om de nacht door te komen? Deze 5 tips gaan je hierbij helpen!

1. Geen huisdieren in de slaapkamer

Het is misschien de minst leuke manier, maar wel een van de meest effectieve manieren waarmee je de nacht kan doorkomen als je last hebt van hooikoorts: je huisdier in de bench doen. Wanneer jouw dier buiten wandelt, lopen ze natuurlijk door struiken en langs planten. Vervolgens blijven de pollen in hun vacht zitten, waardoor jij last krijgt van je allergieën. Stop ze daarom ‘s nachts in de bench, zodat ze geen pollen meer verspreiden.

2. Verkoel je ogen

Lig je wakker van de hooikoorts omdat je ogen zo ontzettend aan het jeuken zijn? Dan weet je vast ook dat het niet verstandig is om te krabben. Dit maakt het alleen maar erger. Wat wél heel goed werkt, is je ogen verkoelen! Leg bijvoorbeeld een koud washandje op je ogen om de jeuk te verminderen.

3. Geen pollen in je slaapkamer

Je raam dichthouden is natuurlijk een vrij duidelijke tip. Maar net als dat de pollen in de vacht van jouw viervoeter blijven zitten, blijven ze ook aan jouw kleding hangen! Trek daarom je kleding uit voordat je je slaapkamer in gaat en stop ze in de was. Neem ook even een douche en kam je haar goed uit om te voorkomen dat je alsnog pollen mee je slaapkamer in neemt.

Lees ook:
Déze 5 geuren zorgen ervoor dat je beter kunt slapen

4. Houd je hoofd hoog

Wanneer je je hoofd op je kussen neerlegt stroomt er meer bloed naar je hoofd en neusschelpen. Hierdoor verstopt je neus binnen no-time, zelfs als je hier overdag helemaal geen last van had. Probeer er daarom voor te zorgen dat je hoofd hoog blijft. Leg een extra kussentje onder je hoofd en je zal een stuk beter slapen!

5. Een goede zoenpartij

Een goede zoenpartij zorgt er natuurlijk altijd voor dat je de nacht beter kan doorkomen, maar al helemaal als je last hebt van hooikoorts! Uit een Japans onderzoek is gebleken dat een halfuur lang zoenen ervoor zorgt dat er een bepaald stofje, genaamd histamine, afneemt. Histamine zorgt ervoor dat je gaat niezen, een loopneus krijgt en je ogen gaan tranen. Dus dat bewijst maar weer dat een lekkere zoensessie voor het slapengaan nooit kwaad kan 😉

Beeld: pinterest