Health

Door deze slaaphouding krijg je de meeste nachtmerries

slaaphouding-meeste-nachtmerries

De een onthoudt zijn of haar dromen beter dan de ander. Het kan best vermoeiend zijn als je tijdens je welverdiende nachtrust nog een tweede leven lijdt. Hoewel je de ene keer gelukkig getrouwd bent met Harry Styles, kunnen de dromen soms ook heel wat stress en angst opleveren. Word jij vaak midden in de nacht wakker door een vervelende nachtmerrie? Dan moet je misschien een andere slaaphouding proberen!

Slaaphouding meeste nachtmerries

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor je fysieke én je mentale gezondheid. Enge dromen helpen hier niet bij en verstoren vaak je slaap. Je schrikt wakker en kunt daarna niet meer in slaap komen. Supervervelend! Gelukkig zit hier een logische verklaring achter en kun je dit probleem makkelijk aanpakken. Nachtmerries gaan vaak gearmd met een ademhalingsstoornis genaamd obstructieve slaapapneu (OSA). Veel mensen hebben hier last van en dit stopt de ademhaling tijdens het slapen. Dit komt het meeste voor bij rugslapers. Om nachtmerries te verminderen kun je dus het beste van slaaphouding veranderen.

Op je rug krijg je eerder te maken met zuurstof afname en toename van koolstofdioxide in het lichaam. Door dit ademhalingsprobleem kan je stressvolle dromen meemaken over verdrinking, verstikking of je adem moeten inhouden. Daarnaast kan je neus ook dicht komen te zitten als je op je rug slaapt. Dit heeft hetzelfde effect en hier kan je dus vervelend van gaan dromen.

Erotische dromen

Slaap jij op je buik? Dan heb je waarschijnlijk niet zoveel last van enge nachtmerries. De kans is wel groot dat jij vaker een levendige en erotisch droom beleefd. Niks mis mee 😉 Door het slapen op je buik, oefen je druk uit om je onderlichaam. Dit stimuleert sensaties en een gevoel van opwinding. Heb je zin in een spicy droom met je favoriete celeb? Rol dan over op je buik.

Er zit ook een nadeel aan op je buik slapen. Naast een vervelende rug- en nekpijn, kan je ook dromen krijgen over vastgebonden zitten of verstrikt raken. Dit heeft te maken met dat je in deze slaaphouding weinig je armen en benen kunt bewegen.

De beste nachtrust

Uit een onderzoek waar 63 slapers aan meededen, is gebleken dat zijslapers de beste nachtrust en fijnste dromen hebben. Met name de mensen die op hun rechterzij slapen. De rechterzijslapers ervaarden positieve gedachtes en dromen over liefde, familie, geluk, vreugde en hoop. In deze slaaphouding zal je sneller in slaap vallen en elke ochtend met het juiste been uit bed stappen. De linkerzijslapers hadden niet deze fijne ervaring. Zij kregen in deze slaaphouding, net zoals de rugslapers, juist veel last van nachtmerries en onrustige dromen. Dus je weet wat je te doen staat! Ga jij vanavond op je buik of je rechterzij slapen?