Health

Deze slaaphack helpt bij een betere nachtrust voor jou en je partner

slaaphack-relatie-verbeteren

Hebben jij en je partner ook wel eens ruzie over het dekbed?Dan hebben de Scandinaviërs hier een simpele slaaphack voor bedacht. Wij leggen je uit hoe dit precies zit.

Scandinavische slaaphack

De Scandinavische landen zijn niet alleen trendsetters als het gaat om minimalistische mode en interieurs, maar ze staan ook bekend om hun hoge levenskwaliteit. Dus toen Scandinavië met een slaaphack kwam die een betere nachtrust voor koppels belooft, was onze interesse meteen gewekt!

De slaaphack, beter bekend als de Scandinavische slaapmethode of Zweedse slaapmethode, is zo simpel dat je je afvraagt waarom je er niet eerder aan hebt gedacht. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is twee aparte dekbedden aanschaffen in plaats van één groot dekbed samen te delen.

TikTok-hack

Op TikTok plaatste de Zweedse Cecilia Blomdahl een video over hoe ze elke dag haar bed opmaakt met twee aparte eenpersoonsdekbedden, bedekt met een dubbele deken. Deze slaaphack is al meer dan 1 miljoen keer bekeken. Dorothy Chambers, slaapexpert van Sleep Junkie, geeft aan dat de manier waarop we onze bedden opmaken vrij gebruikelijk is in Europa, maar dat het totaal anders is dan in Amerika.

En deze hack maakt voorgoed een einde aan het opslokken van dekbedden. “Je kunt nog steeds dicht bij elkaar zijn, maar ook je eigen persoonlijke ruimte hebben voor als je echt slaapt”, zegt Penny Albright, oprichtster van EasySleepGuide. “Het hebben van twee aparte dekbedden betekent niet meer vechten om de dekens, en het voorkomt het nachtelijke getouwtrek dat veel irritaties kan veroorzaken tussen jou en je partner.”

View post on TikTok

 

Lees ook: 
Lifehack! Zo kun je gratis met je studenten OV naar Antwerpen

Voordelen van twee dekbedden

Als de temperaturen stijgen in de zomer en dalen in de winter, kun je je eigen temperatuur regelen zonder je zorgen te hoeven maken over hoe warm of koud je partner het heeft. Het is dus helemaal aan jezelf of je je wil inpakken of de dekens wil aftrappen, want je partner zal er niet door worden beïnvloed. En als een van jullie de voorkeur heeft aan een knus, hoger dekbed, hoef je daar ook geen ruzie over te maken. Met aparte dekbedden kun je zelf bepalen welk dekbed bij jou past en jij fijn vindt.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Sleep Junkie in 2019 scoorden Denemarken, Noorwegen en Zweden allemaal hoog als het ging om slaapkwaliteit. Dus het is vrij duidelijk dat de Scandinaviërs iets goed doen op het gebied van nachtrust. Deze slaaphack is zo eenvoudig dat het zeker de moeite waard is om het te proberen als je moeite heb om naast je partner weg te dromen.

Beeld: Pinterest