Beauty

Deze 7 skincare trends wil je toevoegen aan je routine in 2024

skincare-trends-2024

Laat je huid stralen als nooit tevoren! Met deze zeven nieuwe ontdekkingen in de wereld van skincare ben jij helemaal klaar voor 2024. Dit zijn de grootste trends van dit moment.

1. Verzorg je hoofdhuid

Om de grootste skincare trends voor 2024 af te trappen, beginnen we eens niet bij het gezicht. Je hoofdhuid is namelijk net zo belangrijk! Je hebt er missschien geen 15-stappen routine voor nodig, maar het is wel goed om aandacht te besteden aan je hoofdhuid. Denk aan een fijn exfoliërend serum en een massage-tool om dit in te masseren. Op deze manier voorkom je hoofdhuid-acne, droge plekken en schilfers. Daarnaast is het ook bevorderend voor je haargroei. Scalp care = skincare

2. Growth factors

Laat de naam je niet afschrikken. Je zal niet langer worden en er komen ook geen haartjes op je kin. Skincare producten met bepaalde groeifactoren er in versterken en repareren je huid. EGF (epidermische groeifactoren) is een natuurlijk eiwit dat zorgt voor een gezonde huidstructuur. Daarnaast geeft het ook nog een plumping en smoothing effect aan het gezicht. Enige nadeel; serums met EPG zijn wel aan de prijzige kant. Beauty comes with a price…

3. Niacinamide

Niacinamide, beter bekend als (en makkelijker uit te spreken) vitamine B3. Deze alleskunner mag wel wat meer aandacht krijgen en is daarom een van de grootste skincare trends in 2024. Het is multi-inzetbaar en kan voor elk huidtype en elke huidconditie wel iets betekenen. Iedereen denkt bij deze vitamine direct aan problemen zoals acne en rode plekjes, maar het kan ook pigmentatie en een droge huid tegengaan. Door dit in je routine toe te voegen kan je van een doffe huid, weer naar een stralend en verzorgd gezicht gaan!

4. Neuropeptiden

Weer een lastige term. Neuropeptiden zijn kleine eiwitachtige moleculen die werken als boodschappers in het zenuwstelsel. Ze geven signalen af om de activiteit tussen de hersenen en het lichaam te beïnvloeden. Maar ze hebben ook een werking op onze huid. Zo wordt dit stofje ingezet om de huid te ontspannen. Hiermee kan je rimpels, lijntjes en kringen onder je ogen verminderen. Het wordt vergeleken met botox, maar dan zonder naalden! Dit kan je vinden in bepaalde nachtcrèmes of gebruik de Barrier Repair Cream van Hailey Bieber’s ‘Rhode’ lijn.

5. Cleansers

Een goede cleanser is de basis van een skincare routine. Dit is wat iedereen weet. Toch mag er meer aandacht komen voor dit wonderlijke middeltje. Het is meer dan alleen een middel om je make-up mee af te halen. Het reinigt en opent je huid voor de serums en producten die je daarna gaat aanbrengen. Hoewel veel mensen al een favoriete cleanser hebben, weten zij niet dat je deze langer dan 15 seconden moet laten zitten. Na het inmasseren van de cleanser, poets je even je tanden of kam je haren voordat je het weer afspoelt. Zo werkt het nog beter.

6. Pigmentatie tegengaan

Pigmentatie in het gezicht kan door allerlei oorzaken zijn ontstaan. Denk aan littekens, acne, hormonen en contact met de zon. We kunnen het niet altijd voorkomen, maar je kan het wel verminderen. Volgens expert Alicia Lartey gaan vitamine C serums je hier niet bij helpen. Zij raadt aan om te kijken naar producten waar ‘thiamidol’ in verwerkt zit. Dit middeltje pakt de bron aan van de pigmentatie. Alle producten van de Eucerin Anti-Pigment lijn hebben dit stofje.

7. Vernieuwde retinol

Als je een beetje bekend bent in de skincare-wereld, dan gebruik je vast en zeker ook een bepaalde vorm van retinol. Dit middeltje wordt voornamelijk gebruikt om acne, puistjes en rimpels te verhelpen. En let us tell you: het werkt als een tierelier! Helaas heeft dit stofje ook nadelen. Zo kan retinol het bovenste laagje van de huid beschadigen en kan je verkleuringen zien. Gelukkig is er sinds kort een ‘nieuwe generatie’ aan retinol, zonder deze vervelende bijwerkingen. Deze nieuwe vorm van vitamine A heet: hydroxypinacolone retinoate.

Beeld: instagram @hannahchengbradshaw