Lifestyle

Ben jij enige single in de vriendengroep? Zó ga je er mee om!

single-vriendengroep

Vind je het lastig dat al jouw besties een lover hebben en jij de enige single bent in de vriendinnengroep? Treur niet! Wij hebben genoeg tips om met dit gevoel om te gaan!

Stop met vergelijken

Het kan soms heel lastig zijn als iedereen in jouw omgeving in love is en jij dat totaal niet bent! Toch is het dan belangrijk om jezelf niet te vergelijken met je vrienden en vriendinnen. Het maakt helemaal niet uit dat jij de enige single bent in je vriendengroep. Vraag je jezelf wel eens af waarom je single bent, na het scrollen op social media? Dan wordt het tijd om je telefoon weg te leggen! Dit neemt namelijk de aandacht weg van wat jij écht nodig hebt in het leven. Dat anderen dolgelukkig zijn met een partner, betekent niet dat jij niet gelukkig kan zijn als single!

Helaas vergelijken we onszelf vaak met anderen. Want het gras is aan de overkant altijd groener, toch?! Dat is helemaal niet waar! Als je deze gewoonte weet af te leren, zul je snel merken dat je mentale gezondheid er op vooruit gaat.

Neem jezelf op date

De meest belangrijke relatie in het leven, is degene met jezelf! You need to love yourself, before you can love anyone else. En daar is niks aan gelogen! Vergeet die saaie vrijdagavonden en neem jezelf eens uit op date. Hoe leuk is dat?! Je hoeft geen rekening met iemand anders te houden, dus je kan helemaal zelf bepalen wat je wil gaan doen! Ga uiteten bij je favoriete restaurant en verwen jezelf met die lekkere cocktail of ga naar de bioscoop om je celeb crush te zien shinen op het witte doek.

Hoe vaker je jezelf mee uiteten neemt, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. Je leert dus niet alleen jezelf heel goed kennen, maar ontwikkelt ook nog eens een fijne eigenschap. Waar wacht je nog op?!

Omarm het single leven

Waar daten soms heel spannend en ongemakkelijk kan zijn, is dit juist het allerleukste aan je leven als vrijgezel! Neem het allemaal niet te serieus en ga gewoon eens gezellig met iemand een drankje doen. Je hoeft hier niet meteen een serieuze relatie uit te slepen, maar het is toch hartstikke leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Daten ‘just for fun’, dat klinkt bij ons goed in de oren.

In plaats van te focussen op hoe vervelend je het wel niet vindt om single te zijn, veranderd die mindset en denk aan alle dingen die je kunt juist omdat je vrijgezel bent! Je kunt je nu volledige focussen op je carrière, een nieuwe hobby ontwikkelen of heel veel geld sparen (dat hoef je nu niet aan je lover uit te geven). Zo heeft het toch nog heel wat voordelen om de enige single in de vriendengroep te zijn!

Lees ook:
7 redenen dat single zijn juist zo leuk is

Don’t settle for less

Het komt helaas nog steeds vaak voor dat meiden settelen voor iemand waar zij helemaal niet gelukkig van worden. Single zijn kan soms onzekerheden met zich mee brengen, maar laat dit niet jouw keuzes beïnvloeden. Vind jij diegene stiekem helemaal niet leuk, maar wil je gewoon graag een relatie? Dan is dit gedoemd te falen. Dit is zonde van jouw en je partners energie. Deze energie kan je beter gebruiken om jezelf te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat je niemand nodig hebt om gelukkig te zijn!

Ben je niet happy met jezelf, dan zal een partner hier helaas geen échte verandering in kunnen maken. Het zal je voor eventjes op vrolijken, maar echt geluk komt vanuit jezelf. Liever gelukkig single, dan ongelukkig in een relatie. Right, girls?! 

PS.: Je hebt toch niemand nodig om je hand vast te houden of je te verrassen met bloemen? Luister naar het advies van Miley Cyrus 😉

Beeld: pinterest

Must reads 👀