Lifestyle

WOW! Door dit simpele trucje lijkt je weekend veel langer te duren

weekend-trucje

Het is weer maandag en dat betekent dat het weekend officieel weer voorbij is. Voor je gevoel vliegen die twee vrije dagen waarschijnlijk iedere week weer voorbij en is het binnen no time weer maandag. Super vervelend natuurlijk, maar gelukkig hebben wij het perfecte trucje gevonden waardoor jouw weekend langer lijkt te duren!

Met dit trucje lijkt jouw weekend langer te duren

Het weekend is altijd in een oogwenk weer voorbij; althans, zo voelt het. Maar met dit handige trucje is dat verleden tijd!

Weekendplannen

Iedereen spendeert zijn vrije dagen op een andere manier. De één gaat ieder weekend op stap met de meiden terwijl de ander het juist heerlijk vindt om lekker thuis te blijven om te Netflixen. Maar wist je dat de manier waarop je je weekend spendeert invloed kan hebben op hoe snel het voorbij vliegt? Neurowetenschapper en professor aan de Stanford Universiteit David Eagleman legt het ons uit.

(Nieuwe) dingen doen

Volgens Eagleman zal het voelen alsof je weekend langer duurt wanneer je dingen gaat doen die je nog nooit hebt gedaan. ”Een activiteit die nieuw voor je is, kan ervoor zorgen dat je hersenen denken dat de tijd langzamer gaat”, verklaart Eagleman. Wanneer je nieuwe dingen doet heeft dit een grote impact op je hersenen. Hierdoor lijkt het bijvoorbeeld ook alsof je jeugdherinneringen veel langer hebben geduurd: als kind zijn heel veel dingen nieuw voor je terwijl je daar als volwassene aan gewend bent. Daarom lijkt de tijd sneller te gaan naar mate je ouder wordt!

Lees ook
We need it: Door deze activiteiten krijg je energie en kom je tegelijk ook tot rust

Maar nieuwe dingen doen is niet het enige dat het gevoel van een langer weekend zal bevorderen. Ook gewoon leuke dingen doen die je al eerder hebt gedaan helpen hierbij! Plan je weekend dus lekker vol met allerlei leuke activiteiten en die gevreesde maandag zal nog lang niet komen ;).

Bron: Ze.nlBeeld: pinterest