Fashion

Dit zijn de sieradentrends voor 2023 die je look helemaal afmaken

sieradentrends-2023

Inmiddels weten we dat accessoires heel belangrijk zijn voor het afmaken van een outfit. Wij denken dan echter vaak aan een toffe tas of riem, maar dit kan natuurlijk ook met sieraden. We vertellen je daarom de sieradentrends voor 2023.

Parels

Een opvallende trend van lente/zomer 2023 was de invloed van boudoir. Bij deze modetrend moet je denken aan loungen in luxe. Zoals zijde topjes, satijnen jurken, kanten details, muiltjes met bond, jasjes met veren etc. Het gaat om romantische details en luxe materialen. Een item wat hier perfect bij past is een sieraad met parels. In 2023 zullen we de parels overal om ons heen zien.

Stoer

Van een elegante parel gaan we naar een sieradentrend die daar haaks op staat: stoere, ruige en punkachtige sieraden. Denk hierbij aan studs, chokers, grove kettingen en sloten. De punk-trend is ontstaan uit een schreeuw naar onafhankelijkheid en vrijheid. Het draait om het doen wat je zelf wil en daar sluiten wij ons helemaal bij aan! Is deze trend iets voor jou?

Bloemen

Tijdens Fashion Week zagen we één specifiek detail veel terugkomen: de corsages, bekend uit Amerikaanse tienerfilms. Op de catwalk werden ze op verschillende manieren toegepast, namelijk als detail aan een sjaal, als broche, in het haar of verwerkt in sieraden. Denk aan bloemen oorbellen die de show zullen stelen in 2023.

Hartjes

Vorig jaar waren we gek op de vlinder, maar aankomend jaar maken we plaats voor hartjes. Verschillende Fashion Shows stonden in het teken van liefde waarbij de hartenvorm vaak terugkwam. Hartjes worden verwerkt in ringen, oorbellen, armbanden, kettingen, in alles eigenlijk. De keuze is reuze en daarom echt een musthave voor 2023.

Lees ook:
Trend-alert! Dit zijn de modekleuren voor het jaar 2023

Statement

In 2023 houden we van lekker gek! Hoe groter, hoe beter, hoe opvallender. Binnen deze sieradentrend is het belangrijk dat je gaat voor een groot item wat lekker veel aandacht trekt. Ga daarnaast voor felle kleurtjes om een neutrale outfit naar een hoger niveau te tillen.

Beeld: pinterest

Must reads 👀