Lifestyle

Aha! Zo voorkom je dus dat je sieraden verkleuren in de zomer

Roos-Sanne
sieraden-verkleuren-zomer

Ondanks dat de zomer ons favoriete seizoen is, heeft het één groot nadeel. Je sieraden verkleuren in de zomer namelijk veel makkelijker! Dit is natuurlijk mega vervelend, omdat sieraden je outfit helemaal af kunnen maken. Wij leggen je uit hoe je voorkomt dat je sieraden verkleuren in de zomer!

Op deze manier verkleuren je sieraden niet meer in de zomer

Niets is irritanter dan wanneer je prachtige sieraden hun kleur of glans verliezen. Wij leggen je uit hoe je dit kunt voorkomen!

Materiaal

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waar je sieraden van zijn gemaakt. Draag je vooral nepzilver- en goud? Dan kunnen je sieraden waarschijnlijk minder goed tegen water en vocht. Ook gold– of silverplated sieraden kunnen hier niet goed tegen. Het gekleurde laagje van je sieraden verdwijnt snel als het in contact komt met water. Let hier dus goed op! Draag je écht zilveren en gouden sieraden? Dan kunnen deze beter tegen een stootje. Maar ook deze sieraden kunnen hun glans verliezen in de zomer!

Lees ook:
Deze koeltas mét speakers van de HEMA is perfect voor een zomermiddagje met de meiden

Voorkomen dat je sieraden verkleuren in de zomer

1. Pas op met zonnebrand

Natuurlijk is het super belangrijk dat je je insmeert voordat je de zon ingaat. Voor je huid is het heel goed, maar voor je sieraden iets minder. In deze huidverzorgingsproducten, dus ook in zonnebrand, zitten veel ingrediënten die je sieraden kunnen beschadigen en aantasten. Smeer je dus eerst goed in en doe daarna pas je sieraden om!

2. Doe je sieraden af tijdens het zwemmen

Ook is het verstandig om je sieraden af te doen tijdens het zwemmen. Zelfs wanneer je écht gouden of zilveren sieraden draagt kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Het is toch mega zonde als je prachtige sieraden ineens verkleuren?

3. Bewaar je sieraden op een donkere en koele plek

Nog een goede tip is om je sieraden te bewaren op een donkere en koele plek wanneer je ze niet draagt. Ondanks dat dit in de zomer het belangrijkst is omdat er dan meer zonlicht is, is het in de winter ook mega belangrijk. Het zonlicht kan namelijk de verkleuring veroorzaken en dit wil je natuurlijk juist voorkomen!

Lees ook
Omg! Jaimie Vaes komt met een eigen sieradenlijn

4. Voorkom zand en vuil bij je sieraden

Als je dacht dat verkleuring aan je sieraden alleen komt door zon en water, dan heb je het mis. Zand en vuil kunnen namelijk ook grote boosdoeners zijn! Wanneer je je sieraden naar het strand draagt, is de kans groot dat er zand tussen komt te zitten. Dit kan beschadiging veroorzaken, waardoor je sieraden er minder mooi uit zullen zien. Laat je sieraden maar lekker thuis tijdens je volgende beach day, dus!

Beeld: Pinterest