Films & Series

5 series op Netflix waarbij je sowieso een traantje moet wegpinken

netflix-huil-series

Het kan soms zo lekker zijn om even een goed potje te huilen. Tijdens het kijken van deze 5 series op Netflix moet je gegarandeerd een traantje wegpinken!

1. From Scratch

Zet maar vast een doos tissues klaar voor jezelf! Dit is wel de grootste tranentrekker uit het rijtje. Deze miniserie van Netflix laat alle kijkers snikken. In deze serie volg je de Amerikaanse kunststudent Amy. Zij studeert momenteel in Florence en ontmoet daar Siciliaanse chef Lino. De twee vallen als een blok voor elkaar en de serie laat hun liefdesverhaal met alle up’s en downs zien! Humor, romantiek en gegarandeerd huilen!

Watch on YouTube

2. Queer Eye

Dit is misschien een tv-show die je niet zo snel in het rijtje zou verwachten, maar hij hoort er toch echt in thuis! Ondanks dat het voornamelijk draait om de make-overs die de ‘Fab Five’ aangaan en de hippe fashion tips die ze meegeven, komen er altijd tranen bij kijken. De emotioneel geladen make-overs en oprechte gesprekken maken allerlei gevoelens los. Het is lekker weg te kijken en bevat tussen het huilen door ook een grote dosis humor. De perfecte combi!

Watch on YouTube

3. When They See Us

Deze veelbesproken miniserie is een Netflix origineel en staat sinds 2019 op de streamingdienst. De documentaireserie heeft maar vier afleveringen, maar dat betekent niet dat er weinig gebeurd. Vier afleveringen lang volg je vijf jonge tieners die onterecht zijn opgepakt en voor een misdrijf op een vrouw. De serie krijgt nog een extra lading er bovenop wanneer je beseft dat alles wat je ziet, waargebeurd is! Heb je de show af en ben je benieuwd hoe het nu gaat met de jongens? Kijk dan ook de speciale finale aflevering met Oprah Winfrey.

Watch on YouTube

4. Hollywood

Nóg een miniserie in het rijtje van tranentrekkers. Deze keer gaat het om de Amerikaanse dramaserie Hollywood. Het speelt zich af net na de oorlog in, hoe kan het ook anders, Hollywood. Je ziet hoe een groep ambitieuze acteurs en regisseurs tot alles bereid zijn om hun American Dream waar te maken! Grote onderwerpen zoals racisme, seksisme en seksualiteit komen aanbod. Het is ingrijpend en levensecht hoe het er in de showbizzwereld aan toe kan gaan.

Watch on YouTube

13 Reasons Why

13 Reasons Why, hét verhaal over fictief personage Hannah Baker en hoe zij een einde maakte aan haar leven. Dit is misschien wel de enige uit lijst van series op Netflix waarbij je bij elke aflevering wel een traantje weg moet pinken. Het verhaal vertelt waarom Hannah deze keuze heeft gemaakt en je ziet hierbij alle tragische gebeurtenissen in haar leven en wat voor effect dit heeft op de mensen om haar heen. De serie komt wel met een aardige trigger warning, er zijn veel jonge tieners die de serie té heftig vonden. Keep that in mind! 

Watch on YouTube

Beeld: from scratch