Films & Series

Ben je helemaal fan van de serie Baby Reindeer? Check dan deze films en series

Fan-Baby-Reindeer-check-deze-films-series

Ben je net zo onder de indruk als wij na het bekijken van de splinternieuwe Netflix-serie Baby Reindeer en ben je op zoek naar meer spanning, sensatie en misschien zelfs een vleugje stalking? Goed nieuws! We hebben een lijst samengesteld van andere fantastische series en films die je absoluut niet mag missen als je fan bent van Baby Reindeer.

De populairste serie van het moment

Het waargebeurde verhaal van een cabaretier die wordt belaagd door een stalker, Baby Reindeer, heeft Netflix-kijkers dagenlang in zijn greep gehouden. En eerlijk gezegd, het is moeilijk om niet te worden meegesleept door de spanning van deze serie. Grote kans dat je het hele seizoen in één keer hebt uitgekeken. Ben je nu op zoek naar iets vergelijkbaars? Hieronder vind je vijf andere series die net zo spannend zijn als Baby Reindeer en die je absoluut niet mag missen.

Dit zijn 5 series die net zo spannend zijn als Baby Reindeer

1. Lover, Stalker, Killer

Wanneer de pas vrijgezelle Dave Kroupa besluit zijn eerste stapjes in de onzekere wereld van online daten te zetten, denkt hij dat hij duidelijk heeft gemaakt aan de vrouwen die hij ontmoette dat hij niet op zoek is naar iets serieus. Maar dan ontmoeten twee van de vrouwen waarmee hij datet elkaar per ongeluk. En plotseling verandert online daten in deze documentaire in een verhaal van bedrog en moord. Houd je wel van een beetje spanning en actie? Dan moet je deze checken!

Watch on YouTube

2. Ripley

Andrew Scott steelt de show in een vernieuwde versie van de film The Talented Mr. Ripley, die gaat over een oplichter uit de jaren zestig. De originele film uit 1999, gebaseerd op het gelijknamige boek van Patricia Highsmith, was een enorme hit, mede dankzij de geweldige cast met namen als Jude Law, Matt Damon en Gwyneth Paltrow. Nu is er dus een serie die hetzelfde meeslepende verhaal vertelt over de sluwe oplichter Mr. Ripley, maar dan in een nieuw jasje gegoten. Spannend en kijken dus!

Watch on YouTube

3. You

Je hebt deze serie vast wel een keer voorbij zien komen! You is momenteel een van de meest populaire series over stalkers. Het verhaal draait om Joe Goldberg, een charmante boekverkoper. In het eerste seizoen wordt hij verliefd op de schrijfster Guinevere Beck. Aanvankelijk lijkt Joe een aardige en charmante vent, maar al snel blijkt hij een gevaarlijke stalker te zijn die er alles aan doet om Guinevere voor zich te winnen, zelfs als dat betekent dat hij moet moorden en zijn slachtoffers moet verstoppen in een glazen kamer. Deze serie is beschikbaar op Netflix en is echt het kijken waard!

Watch on YouTube

4. Misery

Deze film is gebaseerd op een van de meest bekende (en spannende) boeken van Stephen King, genaamd Misery. Het verhaal draait om de populaire schrijver Sheldon, die betrokken raakt bij een auto-ongeluk op weg naar zijn afgelegen schrijvershuisje. Gelukkig wordt hij gered door Annie, die ook nog eens een enorme fan is van zijn boeken. Op het eerste gezicht lijkt Annie vriendelijk en behulpzaam, maar al snel wordt duidelijk dat ze eigenlijk een obsessieve fan is die maar één doel heeft: Paul gevangen houden in haar huis voor de rest van zijn leven. Je kunt deze film onder andere bekijken op Prime Video.

Watch on YouTube

5. The Gift

In de film The Gift, beschikbaar op Apple TV, maken we kennis met Simon en Robyn Callem, een stel dat na een moeilijke periode besluit om te verhuizen naar LA om daar een frisse start te maken. Tijdens hun verblijf ontmoeten ze toevallig Gordo, een oude schoolvriend van Simon. Het stel besluit om een keer met hem af te spreken, maar al snel begint Gordo steeds vaker langs te komen en vreemde cadeaus te geven. Simon en Robyn voelen zich ongemakkelijk bij de situatie, maar er is meer aan de hand dan ze in eerste instantie denken… Deze spannende en (vooral creepy) film is echt het kijken waard!

Watch on YouTube

Beeld: Baby Reindeer